Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
31 okt 2022 om 19:53

De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, na tegenvallende Chinese macro-data en een uitbreiding van de coronavirusmaatregelen in het land.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de Chinese overheid in oktober de groei heeft zien omslaan in krimp. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in oktober uit op 48,7, tegen 50,6 in september, terwijl de index voor de industrie daalde van 50,1 naar 49,2.

De data versterkten de vrees voor een economische vertraging en een zwakke olievraag in ’s werelds op één na grootste economie.

“Beleggers zijn teleurgesteld over het feit dat de Chinese pmi-data onder de verwachting zijn uitgekomen, waardoor de zorgen over zowel een tragere groei, als de vraag naar olie opnieuw opleven en de risicobereidheid onder druk staat”, zei marktanalist Pierre Veyret van ActivTrades.

De decemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot maandag 1,6 procent, ofwel 1,37 dollar, lager op 86,53 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.