Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

De top 10 gaming aandelen om in de gaten te houden

De top 10 gaming aandelen om in de gaten te houden
28 okt 2022 om 08:41

Het investeren in crypto en gaming aandelen wordt steeds populairder. Steeds meer ondernemers, maar ook andere mensen investeren hier in. Dat is niet voor niets. Het zijn
namelijk opkomende aandelen, waar veel potentie in zit. OnlineCasinoGround publiceerde onlangs de top 10 gaming aandelen van 2023. Lees snel verder als je benieuwd bent naar deze aandelen!

NTDOY: Nintendo CoLtd

Het eerste IGaming aandeel wat interessant is om in de gaten te houden is Nintendo CoLtd (NTDOY). De meeste zullen de apparaten van Nintendo wel kennen. Het is namelijk een producent van entertainment producten en heeft een jaarlijkse omzet van wel 1,7 miljard dollar. 

SNE: Sony Group Corporation

Ten tweede is de Sony Group Corporation (SNE) interessant als je je wilt verdiepen in IGaming aandelen. We kennen de TV’s en andere elektronische apparaten van Sony wel. Het is een populair merk. Sony verkoopt dan ook direct aan consumenten, maar ook aan professionele markten, waardoor het merk een grote omzet heeft. Het bedrijf heeft namelijk een jaarlijkse omzet van maar liefst 7,6 miljard dollar en heeft 111.700 medewerkers in dienst.

MSFT: Microsoft Corporation

Daarnaast is Microsoft Corporation (MSFT) een interessante partij voor IGaming aandelen. Ook hierbij is de Microsoft software erg bekend, maar het bedrijf doet meer. Zo is Microsoft ook erg sterk in services, apparaten en online oplossingen. Het marktkapitalisatie van Microsoft is 2.226.345.476.096 dollar en het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van wel 184,9 miljard dollar. 

TCEHY: Tencent

Tencent is misschien een iets minder bekend bedrijf dan bovengenoemde, maar doet het daarom niet minder goed. Het is een investeringsholding die diensten met toegevoegde waarde en online advertentiediensten levert. Het bedrijf is dan ook ontzettend winstgevend en heeft een jaarlijkse omzet van maar liefst 560,1 miljard dollar. Zeker een interessante partij om in de gaten te houden als het om IGaming aandelen gaat. 

ZNGA: Zynga

Zynga (ZNGA) is ook een grote naam in de gaming industrie en timmert dan ook behoorlijk aan de weg. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van 2,8 miljard dollar met het ontwikkelen en verkopen van sociale games. De games van Zynga heb je dus misschien wel eens voorbij zien komen op Facebook of Snapchat, maar je kunt ook games downloaden op je iOS of Android apparaat.

EA: Electronic Arts

Een andere grote naam in de gaming industrie is Electronic Arts (EA). Dit is ook een zeer interessante partij om in de gaten te houden als het op IGaming aandelen aankomt. Games als Battlefield, The Sims en Need for Speed zijn afkomstig van Electronic Arts. Met onder andere deze games genereren ze een jaarlijkse omzet van wel 6,5 miljard dollar en hebben ze inmiddels 11.000 medewerkers in dienst.

ATVI: Activision Blizzard

Wanneer je interactieve gaming content zegt, hoort Activision Blizzard (ATVI) hierbij. Activision, Blizzard en King zijn segmenten van deze lucratieve partij, die je misschien wel bekend voorkomen. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van 62.412.615.680 dollar en een jaarlijkse omzet van 8,8 miljard dollar. 

TTWO: Take-Two Interactive Software

Ook de winstgevende partij Take-Two Interactive Software (TTWO) is niet geheel onbelangrijk in de IGaming wereld. Het bedrijf verkoopt interactieve entertainment oplossingen aan consumenten van over de hele wereld. Misschien komen één van deze gaming labels je iets bekender voor: Rockstar Games, Social Point en Playdots. Al deze labels vallen onder partij Take-Two Interactive Software. Deze partij maakt een jaarlijkse omzet van 3,4 miljard dollar. 

SE: Sea 

Sea (SE) houdt zich voornamelijk bezig met digitaal entertainment, e-commerce en digitale financiële dienstverlening. Ze blinken uit in livestreaming van gameplay en sociale functies, waardoor ze mede erg succesvol zijn geworden. Het bedrijf heeft inmiddels een jaarlijkse omzet van ruim 10 miljard dollar en is daarmee een geschikte partij voor IGaming aandelen.

GLUU: Glu Mobile

Glu Mobile (GLUU) is actief in het segment van gratis mobiele games en doet het hier erg goed in. Er zijn 802 medewerkers bij het bedrijf in dienst en ze hebben een jaarlijkse omzet van 540,5 miljoen dollar. Een erg grote speler dus in een niche markt. Erg interessant om in de gaten te houden als je wilt investeren in IGaming. 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.