AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Weer lagere opening Nasdaq dreigt

Weer lagere opening Nasdaq dreigt
27 okt 2022 om 12:51

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een verdeelde opening tegemoet, in afwachting van resultaten van techreuzen Amazon.com en Apple.  

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd nagenoeg vlak. Technologiebeurs Nasdaq lijkt 0,5 procent lager te openen en de Dow Jones-index 0,3 procent hoger.

Koersdalingen van technologiebedrijven trokken de S&P500 woensdag omlaag, na teleurstellende resultaten van Alphabet en Microsoft.

Grote techbedrijven hadden de veilige haven moeten zijn voor beleggers, maar handelaren zijn er nu achter dan de hoge waarderingen deze aandelen kwetsbaar maken voor tekenen van structurele of cyclische problemen.

"Het besef is gekomen dat de macht van grote techbedrijven niet immuun is voor een vertraging", zei Susannah Streeter van Hargreaves Lansdown.

Economisch nieuws komt van een groeicijfer voor de Amerikaanse economie in het derde kwartaal. Er wordt gerekend op 2,4 procent, maar dat kan ook tegenvallen, waarschuwt ING.

Ook zijn er orders voor duurzame goederen in september en de wekelijkse steunaanvragen.

De olieprijs was min of meer stabiel. Een december-future Texas Intermediate steeg 0,2 procen tot 88,22 dollar. Brent-olie voor december werd 0,3 procent duurder op 94,11 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0007 in aanloop naar een rentebesluit van de ECB rond kwart over twee donderdagmiddag.  "Een verhoging met 75 basispunten wordt algemeen verwacht", stelde Unicredit. De Italiaanse bank sluit een stijging van de euro richting 1,02 niet uit.

Bij sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0081 op de borden voor de euro/dollar. Als het groeicijfer uit de VS tegenvalt, kan de euro zijn opmars hervatten, denkt ING.

Een hoog Amerikaans inflatiecijfer, dat vrijdag bekend wordt, en de herhaalde toezegging van de Fed om de rente verder te verhogen zal de zwakte van de dollar een halt toeroepen, voorziet UBS Wealth Management.  

Bedrijfsnieuws

De overname van Twitter door Elon Musk is nabij. Banken zijn begonnen met het overmaken van 13 miljard dollar aan contanten. Musk koopt het socialemediabedrijf voor 44 miljard dollar. Woensdag bezocht Musk het hoofdkantoor van Twitter al.

Ford stopt met het geautomatiseerde rijden als project, wat wijst op de financiele zwakte van de autofabrikant vergeleken met stadgenoot General Motors. Ford schrijft 2,7 miljard dollar af op zijn Argo-project.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft woensdagavond de tweede omzetdaling op rij bekendgemaakt. De omzet daalde ruim 4 procent tot 27,7 miljard dollar. Het aandeel Meta lijkt liefst 20 procent lager van start te gaan.
 
Voorbeurs worden cijfers verwacht van Honeywell, Caterpillar, Comcast, Merck en McDonald's. Nabeurs volgen Amazon, Intel en Apple.

Slotstanden

Wall Street eindigde woensdag met verlies, na winsten aan het begin van de week. De S&P 500 index daalde 0,7 procent tot 3.830,60 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 31.839,11 punten en de Nasdaq sloot 2,0 procent lager op 10.970,99 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!