AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM donderdag, 27 oktober 2022 22:08

Meta hard onderuit op verdeeld Wall Street

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Alphabet (Google), Amazon.com, Caterpillar, Dow Inc., Honeywell, Meta Platforms, Twitter, Twitter Inc.,

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag verdeeld geëindigd. De S&P 500 daalde 0,6 procent op 3.807,30 punten, de Dow Jones index steeg 0,6 procent op 32.033,28 punten en de Nasdaq sloot 1,6 procent in de min bij een stand van 10.792,67 punten.
 
Koersdalingen van technologiebedrijven trokken de beurzen woensdag al omlaag, na teleurstellende resultaten van Alphabet en Microsoft. Donderdag ging Meta Platforms hard onderuit.

Grote techbedrijven hadden de veilige haven moeten zijn voor beleggers, maar handelaren zijn er nu achter dan de hoge waarderingen deze aandelen kwetsbaar maken voor tekenen van structurele of cyclische problemen.

"Het besef is gekomen dat de macht van grote techbedrijven niet immuun is voor een vertraging", zei Susannah Streeter van Hargreaves Lansdown.

Beleggers vestigen hun hoop nu op Apple, dat nabeurs met resultaten komt, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Ook Amazon opent nabeurs de boeken, net als Intel. In de reguliere handel stonden de drie zwaargewichten donderdag onder druk.

Op macrovlak was er aandacht voor bbp-cijfers uit de VS. De Amerikaanse economie bleek in het derde kwartaal met 2,6 procent gegroeid. Economen hadden gerekend op een stijging van 2,3 procent.

De orders voor duurzame goederen liepen in september met 0,4 procent op, na een stijging van 0,2 procent in augustus. Economen rekenden op een plus van 0,7 procent.

De steunaanvragen in de VS liepen met een bescheiden 3.000 op vorige week.

De olieprijs steeg donderdag 1,3 procent. De Amerikaanse tienjaarsrente daalde tot 3,94 procent.

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 0,9973, na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Zoals verwacht verhoogde de ECB de rente met 75 basispunten. 

Bedrijfsnieuws

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft woensdagavond de tweede omzetdaling op rij bekendgemaakt. De omzet daalde ruim 4 procent tot 27,7 miljard dollar. Het aandeel verloor 24,5 procent.

De overname van Twitter door Elon Musk is nabij. Banken zijn begonnen met het overmaken van 13 miljard dollar aan contanten. Musk koopt het social mediabedrijf voor 44 miljard dollar. Woensdag bezocht Musk het hoofdkantoor van Twitter al. Twitter steeg bijna een procent.

Honeywell heeft de resultaten in het derde kwartaal hoger zien uitvallen dan verwacht en verhoogde nog eens de outlook voor 2022. Het aandeel Honeywell won meer dan 3 procent.

Ook Merck verhoogde de outlook, na een beter dan verwacht derde kwartaal. Het aandeel sloot bijna anderhalf procent hoger.

Caterpillar heeft ook in het afgelopen kwartaal de winstverwachtingen van Wall Street overtroffen en zette zelfs een recordwinst in de boeken. Het aandeel Caterpillar won bijna 8 procent.

McDonald’s heeft de analistenverwachtingen voor het derde kwartaal weten te kloppen, ondanks dat de winst en de omzet daalden. Het aandeel McDonald’s steeg ruim 3 procent.

Ford stopt met het geautomatiseerde rijden als project, wat wijst op de financiële zwakte van de autofabrikant vergeleken met stadgenoot General Motors. Ford schrijft 2,7 miljard dollar af op zijn Argo-project. Het aandeel steeg toch anderhalf procent nadat de autofabrikant aangaf een winstverbetering te verwachten in het vierde kwartaal.

Comcast heeft miljarden afgeschreven op zijn betaaltelevisiedienst Sky en kende een omzetdaling in het derde kwartaal door een vertraging in het mediasegment. Afgezien van de afwaardering en enkele andere bijzondere posten, was er een nettowinst van 4,2 miljard dollar, of 0,96 dollar per aandeel. Dit was beter dan de analistenverwachting van 3,5 miljard of 0,90 dollar per aandeel. Het aandeel eindigde zo'n anderhalf procent in de plus.

Mastercard heeft in het derde kwartaal meer winst behaald, dankzij hogere inkomsten, hoewel de dure dollar de omzetstijging wel drukte. Het aandeel daalde licht.


De koers van het aandeel Alphabet (Google) noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Amazon.com noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Caterpillar noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Meta Platforms noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

februari 7, 2023

Stieren moeten geduld hebben met Aegon en ING

februari 7, 2023

Aandelen Apple: Cijfers vallen tegen, maar wat nu?

februari 7, 2023

Baidu start chatbot ERNIE| 7 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 6, 2023

Flink opwaarts potentieel voor euro/dollar

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:24

  Alle ogen gericht op Jerome Powell

 • 11:28

  Rising wedge voor AEX index?

 • 08:40

  Beurzen beginnen lager aan nieuwe week

 • 14:38

  Aandeel Apple: groeimotor valt stil

 • 08:00

  Big Tech: Big Miss

 • 17:02

  LYNX Beursflash | Aandeel Meta: Zuckerberg zet in op kostenefficiëntie

 • 08:16

  Knalgroene beurzen na Fed-meeting + cijferregen

 • 10:33

  ETF van de week: SPDR S&P US Financials Select Sector UCITS ETF (ZPDF)

 • 08:09

  Fed zet inflatiestrijd door, renteverhoging van 0,25% verwacht

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
07 feb 09:39 Bas Heijink

Einde van de AEX rally?

06 feb 16:28 Redactie

Dubbele indicatie nieuwe bull market

03 feb 11:25 Albert Jellema

Help! Ik wil rente op mijn spaargeld!