Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Morgan Stanley verlaagt koersdoel Vopak

Beursblik: Morgan Stanley verlaagt koersdoel Vopak
24 okt 2022 om 13:10

Morgan Stanley heeft het koersdoel voor Vopak verlaagd van  30,00 naar 24,60 euro, en handhaaft het advies op Gelijkgewogen, in aanloop naar de derdekwartaalcijfers op 11 november.

De analisten nemen de nieuwste verwachtingen voor economische groei, olieprijzen en inflatie op in hun verwachtingen voor het derde kwartaal, evenals de kostenverwachting die Vopak zelf afgaf bij de halfjaarcijfers.

Het aandeel Vopak staat nu op het laagste niveau sinds 2009, en de koerswinstverhouding van 7,1 keer het EBITDA-resultaat ligt ruim onder de laagste waarderingen in het verleden. De sterke ‘backwardation’ van de oliemarkt, tegenwind in de chemie-industrie en inflatiezorgen zijn volgens de zakenbank debet aan deze zeer lage waardering.

Het verschil tussen olieprijzen voor directe levering en die voor over een halfjaar is 7,50 dollar voor Brent-olie en lag in de afgelopen tien jaar maar 4 procent van de tijd even hoog of hoger. Zulke hoge ‘backwardation’ biedt een uitdagend klimaat voor tankopslagbedrijven, aldus Morgan Stanley.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NED25

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.