AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM vrijdag, 21 oktober 2022 12:28

Futures voorspellen rode opening Wall Street

In dit artikel vind u onder andere informatie over: American Express, Apple Inc., Dow Inc., Twitter, Twitter Inc., Verizon Communications,

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Rond lunchtijd noteren de futures op de S&P 500 tot 0,7 procent in het rood. De Nasdaq-future staat een procent in de min.

Wall Street verloor donderdag al terrein, bij oplopende obligatierentes. De Amerikaanse tienjaarsrente noteert vrijdag op 4,29 procent.

De markten hebben de verwachting voor de federal funds rate van de Federal Reserve inmiddels verhoogd naar 5 procent, volgens ING.

"Het renteklimaat blijft twijfel zaaien over de houdbaarheid van een aandelenrally en de kans dat de dollar nog meer als veilige haven wordt gebruikt, neemt toe", volgens de analisten.

Nu de eerste volle week met kwartaalcijfers is geweest, blijkt uit data van Refinitiv dat de 88 bedrijven in de S&P 500 die de boeken hebben geopend, gemiddeld een winstdaling van 2,6 procent rapporteerden. Driekwart van die bedrijven presteerde wel beter dan verwacht, aldus Refinitiv.

Op macro-economisch vlak is het vrijdag rustig in de Verenigde Staten. De euro/dollar handelt rond 0,9747 en een vat WTI-olie wordt 1,5 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Onder meer American Express en Verizon openen vanmiddag de boeken.

Snap verliest 25 procent in de voorbeurshandel. Het aandeel ging donderdag nabeurs al hard onderuit, omdat Snap geen outlook afgaf bij de kwartaalcijfers en waarschuwde voor operationele onzekerheden. Het bedrijf kampt met een uitdagende advertentiemarkt, onder meer door de oplopende inflatie, zorgen over een recessie en privacyregels van Apple die vorig jaar zijn ingevoerd.

Aandelen Twitter staan vrijdag flink onder druk, na mediaberichten dat er een grote ontslagronde aan zit te komen bij het social mediabedrijf, ongeacht of de overname door Elon Musk doorgaat. Ondertussen zouden Amerikaanse overheidsfunctionarissen zich in toenemende mate zorgen maken over de uitlatingen van Musk over Rusland, meldde Bloomberg en wordt een onderzoek naar Musk's activiteiten in het belang van de nationale veiligheid overwogen, inclusief de Twitter-deal. Het persbureau zei ook dat de advocaten en bankiers van Musk het papierwerk voorbereiden om de overname voor de deadline van 28 oktober af te ronden. Het aandeel Twitter daalt voorbeurs 10 procent.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager geëindigd. De S&P 500 verloor 0,8 procent op 3.665,78 punten, de Dow Jones index daalde 0,3 procent op 30.333,59 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent in de min bij een stand van 10.614,84 punten.


De koers van het aandeel American Express noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Apple Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Verizon Communications noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Futures


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 30, 2023

GALAPAGOS “Wacht op wit” – 30jan23

januari 30, 2023

Gaan aandelen Unilever weer stijgen?

januari 30, 2023

Philips trapt drukke beursweek af | 30 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 29, 2023

Aandeel ASML is goedkoop

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:08

  AEX stabiliseert binnen uptrend & TA-update Tesla

 • 08:21

  Deze week: rentebesluit Fed en ECB

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
30 jan 14:37 Nico Inberg

Philips krijgt het voordeel van de twijfel

30 jan 13:49 Redactie

(Video) Beursupdate Nico: Philips, ASML, de Fed + Unilever

30 jan 10:28 Cees Smit

Column: Cijfers, Cijfers en nog eens…