Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: orders en brutotransactiewaarde Just Eat conform verwachting

Beursblik: orders en brutotransactiewaarde Just Eat conform verwachting
19 okt 2022 om 08:34

Just Eat Takeaway heeft in het derde kwartaal geen verrassingen laten zien, terwijl ook de positieve aangepaste EBITDA geen echte verrassing was. Dit stelde analist Giles Thorne van zakenbank Jefferies woensdag.

De orders en brutotransactiewaarde waren volgens Thornes in lijn met de consensusverwachtingen. De analist zag de orderkrimp stabiliseren in het derde kwartaal, terwijl de brutotransactiewaarde wat aantrok, mede dankzij gunstige wisselkoerseffecten.

“De markt zal het nieuws verwelkomen dat Just Eat Takeaway een positieve aangepaste EBITDA boekte in het afgelopen kwartaal”, aldus de analist.

Het belangrijkste nieuws rond de maaltijdbezorger was echter al geweest, toen Just Eat Takeaway in september met een tussentijdse update kwam, met daarin de verwachting van een winstgevend resultaat in de tweede helft van dit jaar.

De outlook 2022 werd woensdag herhaald door Just Eat.

De focus zal volgens Thorne nu liggen op de huidige handelsontwikkelingen en de impact daarvan op de groei van de brutotransactiewaarde in 2023. Ook is de analist benieuwd hoeveel de maaltijdbezorger investeert in de groei ten opzichte van concurrenten in de huidige zwakke consumentenmarkt.

Jefferies heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway met een koersdoel van 42,50 euro. Het aandeel sloot dinsdag 7,0 procent hoger op 15,35 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Nvidia Corp

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.