Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Omzetgroei CM.com trekt aan

Update: Omzetgroei CM.com trekt aan
18 okt 2022 om 07:32

CM.com heeft in het derde kwartaal de omzetgroei flink zien aantrekken, maar de jaarcijfers zullen aan de onderkant van de afgegeven bandbreedte uitkomen. Dit bleek dinsdag uit een kwartaalupdate van het bedrijf.

De omzet steeg afgelopen kwartaal met 18 procent tot 68,9 miljoen euro, of met 16 procent op autonome basis. Dit is beduidend meer dan de omzetgroei van 5 procent in het tweede kwartaal. CM.com verwacht dat de aantrekkende omzettrend zich ook in het vierde kwartaal doorzet.

Binnen de CPaaS-activiteiten zag CM.com het aantal berichten afgelopen kwartaal verder stijgen met 20 procent tot 1,8 miljoen. Het vierde kwartaal is traditioneel gezien echter het sterkste kwartaal, aldus CM.com. “Maar de marktomstandigheden zijn onzeker.”

De jaarlijks terugkerende omzet kwam uit op 29,1 miljoen euro tegen 20,4 miljoen euro een jaar eerder. CM.com wees op een onderzoek van Juniper dat aantoont dat social media als Instagram en Facebook steeds belangrijker worden voor bedrijven om in contact te komen met klanten. “Dit is één van de expertises van CM.com.”

Liever wat actiever handelen?

Bekijk hier het aanbod van instrumenten voor het aandeel CM.com

Het aantal online betalingen dat CM.com afgelopen kwartaal verwerkte steeg met 95 procent tot 526 miljoen euro. De volumes trokken aan door onder meer betalingen van Nederlandse overheidsinstellingen en nieuwe klanten. Sinds het vierde kwartaal van vorig jaar zitten de betaalvolumes weer duidelijk in een opgaande lijn.

De brutowinst steeg met 17 procent tot 19,3 miljoen euro met een brutomarge van 28 procent.

CM.com waarschuwde dinsdag dat de omzet dit jaar vermoedelijk aan de onderkant van de afgegeven bandbreedte van 300 tot 315 miljoen zal uitkomen, met een neerwaartse risico van circa 10 miljoen euro vanwege de onzekere marktomstandigheden. In juli van dit jaar werd de outlook nog licht verlaagd. Eerder hield het bedrijf namelijk nog rekening met een jaaromzet van 310 tot 330 miljoen euro.

“Ondanks onze sterke marktpositie, zien we veranderde marktomstandigheden”, aldus CEO Jeroen van Glabbeek, wijzend op de hoge inflatie, de gestegen rentes en dito energieprijzen. De topman zegt de operationele kosten te willen “optimaliseren” en het huidige personeel zo effectief mogelijk in te willen zetten. “Zo kunnen we veerkrachtiger worden, niet alleen voor de marktontwikkelingen, maar ook voor klanten die het moeilijk hebben. Deze factoren moeten ook bijdragen aan het pad richting winstgevendheid en een structureel positieve EBITDA tegen het einde van 2023.”

Update: om meer informatie toe te voegen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers CM.COM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.