AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM maandag, 17 oktober 2022 08:39

Update: Kitty Koelemeijer dreigt op te stappen als commissaris bij B&S Group

In dit artikel vind u onder andere informatie over: B&S Group,

Kitty Koelemeijer zal terugtreden als commissaris van B&S Group, als de aankomende buitengewone aandeelhoudersvergadering op 17 november de voorzitter van de raad van commissarissen ontslaat. Dat maakte het bedrijf maandagochtend bekend.

Koelemeijer zegt dat haar positie onhoudbaar wordt als president-commissaris Jan Arie van Barneveld wordt ontslagen. De commissarissen die gelieerd zijn aan de grootaandeelhouder Sarabel zijn dan in de meerderheid in de raad, zodat Koelemeijer geen betekenisvolle bijdrage meer kan leveren aan de besluitvorming. Daarnaast is er sprake van een vertrouwensbreuk na een eerder verzoek van Sarabel om zowel Van Barneveld als Koelemeijer te ontslaan.

Op 3 oktober meldde B&S Group dat grootaandeelhouder Sarabel Invest, van oprichter Willem Blijdorp, het vertrek eist van president-commissaris Jan Arie van Barneveld. De raad van commissarissen had een overnamebod van Sarabel op B&S Group afgewezen.  

Van Barneveld en Koelemeijer, de twee onafhankelijke leden van de raad van commissarissen, stellen maandag in de verklaring dat de afwijzing van het overnamebod grondig was, met steun van financieel en juridisch advies.

Sarabel wil B&S Group van de beurs halen. Van Barneveld en Koelemeijer stelden als voorwaarden dat de minderheidsaandeelhouders een redelijke prijs voor hun aandelen zouden krijgen en de keuze om het bod af te wijzen of om een "ware stem" te mogen uitbrengen over de overname. Ook moest de overname prudent gefinancierd worden. Deze voorwaarden leidden niet tot een nieuw voorstel, maar vormen de achtergrond van het verzoek om Van Barneveld te ontslaan, stellen Van Barneveld en Koelemeijer.

Sarabel heeft een belang van 67,26 procent. Deze meerderheidsaandeelhouder is in handen van de vice-voorzitter van de raad van commissarissen B&S Group, Willem Blijdorp, die tot 2004 CEO was van B&S en oprichter is van Kamstra Shipstores, nu onderdeel van B&S Liquors.

Het vierde lid van de raad van commissarissen bij B&S is Leendert Blijdorp, die ook een bestuurder is bij vennootschappen die gelieerd zijn aan Sarabel Invest. Zij gelden als niet-onafhankelijke leden van de raad van commissarissen.

Update: om informatie toe te voegen.Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Update, Ascx_fonds


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 30, 2023

GALAPAGOS “Wacht op wit” – 30jan23

januari 30, 2023

Gaan aandelen Unilever weer stijgen?

januari 30, 2023

Philips trapt drukke beursweek af | 30 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 29, 2023

Aandeel ASML is goedkoop

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:08

  AEX stabiliseert binnen uptrend & TA-update Tesla

 • 08:21

  Deze week: rentebesluit Fed en ECB

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
30 jan 14:37 Nico Inberg

Philips krijgt het voordeel van de twijfel

30 jan 13:49 Redactie

(Video) Beursupdate Nico: Philips, ASML, de Fed + Unilever

30 jan 10:28 Cees Smit

Column: Cijfers, Cijfers en nog eens…