Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Kitty Koelemeijer dreigt op te stappen als commissaris bij B&S Group

Kitty Koelemeijer dreigt op te stappen als commissaris bij B&S Group
17 okt 2022 om 07:46

Kitty Koelemeijer zal terugtreden als commissaris van B&S Group, als de aankomende buitengewone aandeelhoudersvergadering op 17 november de voorzitter van de raad van commissarissen ontslaat. Dat maakte het bedrijf maandagochtend bekend.

Voorzitter Jan Arie van Barneveld en Kitty Koelemeijer hebben als de onafhankelijke leden van de raad van commissarissen een verklaring laten publiceren met hun zienswijzen op de website van B&S Group, meldde het bedrijf.

Op 3 oktober meldde B&S Group dat grootaandeelhouder Sarabel Invest, van oprichter Willem Blijdorp, het vertrek eist van president-commissaris Jan Arie van Barneveld. De raad van commissarissen had een overnamebod van Sarabel op B&S Group afgewezen.

Een eerder verzoek om zowel Van Barneveld als Koelemeijer te ontslaan werd op dezelfde dag ingetrokken. Koelemeijer en Van Barneveld protesteerden tegen het aangekondigde ontslag.

Sarabel heeft een belang van 67,26 procent. Deze meerderheidsaandeelhouder is in handen van de vice-voorzitter van de raad van commissarissen B&S Group, Willem Blijdorp, die tot 2004 CEO was van B&S en oprichter is van Kamstra Shipstores, nu onderdeel van B&S Liquors.

Het vierde lid van de raad van commissarissen bij B&S is Leendert Blijdorp, die ook een bestuurder is bij vennootschappen die gelieerd zijn aan Sarabel Invest. Zij gelden als niet-onafhankelijke leden van de raad van commissarissen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

 • Allfunds
  * *
 • Ebusco
  * *
 • Flow Traders
  * *
 • Heineken
  * *
 • NED25
  * *
 • NLMID
  * *
 • NN Group
  * *
 • ProBiodrug
  * *
 • Vivoryon Therapeutics
  * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.