Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Drukke week met kwartaalcijfers en macronieuws

Drukke week met kwartaalcijfers en macronieuws
16 okt 2022 om 13:54

Beleggers gaan een drukke week tegemoet, nadat de Amerikaanse banken afgelopen week het cijferseizoen aftrapten.

In Nederland komt het cijferseizoen komende week goed op gang. Maandag is de agenda nog leeg, maar dinsdag is het de beurt aan CM.com. Woensdag volgen WDP, het geplaagde Just Eat Takeaway en indexzwaargewicht ASML.

Donderdag is het erg druk, met AkzoNobel, Besi, Sligro, en Relx, maar ook de kleinere aandelen Nedap en Cabka.

Vrijdag sluiten Beter Bed en Holland Colours de week af in Amsterdam.

In België is het nog iets rustiger met cijfers. Woensdag openen WDP en Barco de boeken en is er een aandeelhoudersvergadering van TINC.

Donderdag volgen er resultaten van Sipef en Hybrid Software. Op vrijdag is de Belgische bedrijfsagenda leeg. 

Internationaal is de agenda meer dan goed gevuld. Maandag opent Bank of America de week en op dinsdag volgt concurrent Goldman Sachs. Dan openen ook onder meer sectorgenoten Roche en Johnson & Johnson de boeken, defensiegigant Lockheed Martin en streamingreus Netflix.

Halverwege de week is het nog drukker, met Nestle en Procter & Gamble, twee sectorgenoten van Unilever. Beleggers in ArcelorMittal en AkzoNobel letten op Nucor en PPG. Verder is Tesla ’s avonds aan de beurt, wat regelmatig koersspektakel oplevert.

Donderdag is Manpower aan zet en ’s avonds Snap.

Vrijdag is Deliveroo aan de beurt, net als American Express en Verizon.

Hoewel de bedrijfsagenda goed gevuld is, zullen beleggers ook aandacht hebben voor de macro-agenda, met maandag de Empire State index.

Dinsdag zijn er een groot aantal Chinese cijfers en het Duitse economisch sentiment berekend door ZEW. Uit de VS komt de industriële productie.

Woensdag zijn er inflatiecijfers in het VK en de eurozone. Daar zullen de centrale banken goed op letten. En ’s avonds is er het Beige Book van de Fed.

Donderdag komen uiteraard de Amerikaanse steunaanvragen, zoals elke week, de Philadelphia Fed index en de leidende indicatoren. In Nederland komt het statistiekbureau met een serie cijfers.

De week wordt afgesloten met de Japanse inflatie, de Britse detailhandelsverkopen, het Franse ondernemersvertrouwen en het consumentenvertrouwen in de eurozone.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.