Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Musk krijgt volledige controle Twitter na overname – media

Musk krijgt volledige controle Twitter na overname – media
15 okt 2022 om 11:46

Elon Musk krijgt het na een overname van Twitter alleen voor het zeggen binnen het bedrijf. Dit schreef techwebsite The Information vrijdag op basis van ingeziene documenten.

Uit een aandeelhoudersovereenkomst opgesteld door Musk’s advocaten voor investeerders blijkt dat de CEO van Tesla de volledige autoriteit behoudt over belangrijke beslissingen. 

Zo kan Musk eigenhandig beslissen of Twitter moet worden verkocht of bijvoorbeeld opnieuw naar de beurs gaat, aldus The Information. 

Musk heeft eerder aangegeven dat hij het social mediabedrijf van de beurs wil halen na de overname. Uit sms-berichten die tijdens de gerechtelijke procedures over de overname naar voren zijn gekomen blijkt echter dat hij een tweede beursgang op termijn niet uitsluit.

Begin deze maand werd bekend dat Musk de oorspronkelijke overname van Twitter voor 54,20 dollar per aandeel toch wil doorzetten, nadat hij rond de zomer nog van de deal af wilde. 

Dat leidde tot een juridische strijd tussen Musk en Twitter. De rechtbank in Delaware stelde de rechtszaak over de overname vorige week uit, wat Musk tot 28 oktober de tijd geeft om de deal alsnog af te ronden.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Twitter

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.