AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM woensdag, 12 oktober 2022 16:43

Beursblik: Berenberg tipt NN Group

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Ageas, Allianz, NN Group,

Berenberg tipt de aandelen van verzekeraars NN Group en Allianz voor een koersstijging op de korte termijn, omdat deze twee verzekeraars ondergewaardeerd lijken.

Bij NN Group denken de analisten dat het aandeel duidelijk lager gewaardeerd wordt sinds de solvabiliteit in de eerste helft van het jaar van 213 naar 196 procent daalde. Berenberg denkt echter dat dit in het derde kwartaal weer is opgeveerd naar 217 procent, dankzij gunstigere spreads op Nederlandse hypotheken.

Berenberg denkt verder dat het aandeel deels onder druk stond omdat beleggers ongeduldig zijn over de vrije kasstroom, maar volgens de zakenbank kon NN Group daar niet veel over zeggen als gevolg van aangepaste regelgeving van toezichthouder DNB, die de groei van de kasstroom vertraagt. Op termijn komen de contanten er alsnog uit, denkt Berenberg, en is de markt daarom te somber.

Overigens zal NN geen derdekwartaalcijfers presenteren, maar vermoedelijk wel een update geven tijdens de beleggersdag in Londen op 17 november.

De koers van Allianz wordt gedrukt door de vrees dat de Duitse verzekeraar geen aandelen meer gaat inkopen, maar die vrees lijkt Berenberg overtrokken, hoewel de bank inderdaad niet 100 procent zeker is dat Allianz bij de komende kwartaalcijfers een nieuw inkoopprogramma ter waarde van 1 miljard euro zal aankondigen. Maar dat Allianz dit bij de publicatie van de jaarcijfers alsnog zal doen, dat is volgens de analisten wel voor vrijwel 100 procent zeker, aangezien de beleggingsinkomsten sterk zijn gestegen en de kosten van natuurrampen beperkt bleven.

Ook Ageas en Zürich worden getipt, hoewel de aanjagers voor een koersstijging daar wat langer op zich laten wachten, volgens Berenberg. Voor Ageas is dat het verwachte slotdividend van 1,50 euro bij de jaarcijfers, waarmee het rendement voor dit jaar op 8 procent zou komen. Voor Zürich is het een strategie-update op 18 november.  

Verzekeraars zijn geen pensioenfondsen

De aandelenmarkten maken zich zorgen over het onderpand voor beleggingen van Britse pensioenfondsen, waar de Bank of England 65 miljard pond voor opzij heeft gezet. Berenberg heeft daar veel vragen over gekregen, maar denkt dat de onrust op de obligatiemarkten alleen pensioenfondsen raakt, en niet verzekeraars. Dit is vooral te danken aan de Solvency II-regels voor verzekeraars, die beleggen met geleend geld ontmoedigen.

Al met al denkt Berenberg dat de solvabiliteit van verzekeraars in het derde kwartaal op peil is gebleven op gemiddeld 221 procent, tegen 220 procent in juni en 219 procent eind vorig jaar. Eind dit jaar zien de analisten zelfs een verbetering tot 225 procent. De analisten gaan ervan uit dat de solvabiliteit uiteindelijk bepalend is voor de aandelenkoers, omdat dit de ruimte voor dividend bepaalt. 

Berenberg heeft koopadviezen op NN Group, Allianz, Ageas en Zürich.


De koers van het aandeel Ageas noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel NN Group noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Beursblik


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 30, 2023

GALAPAGOS “Wacht op wit” – 30jan23

januari 30, 2023

Gaan aandelen Unilever weer stijgen?

januari 30, 2023

Philips trapt drukke beursweek af | 30 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 29, 2023

Aandeel ASML is goedkoop

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:08

  AEX stabiliseert binnen uptrend & TA-update Tesla

 • 08:21

  Deze week: rentebesluit Fed en ECB

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
30 jan 14:37 Nico Inberg

Philips krijgt het voordeel van de twijfel

30 jan 13:49 Redactie

(Video) Beursupdate Nico: Philips, ASML, de Fed + Unilever

30 jan 10:28 Cees Smit

Column: Cijfers, Cijfers en nog eens…