Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street koerst af op lager slot

Wall Street koerst af op lager slot
23 sep 2022 om 19:36

De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag lager met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 2,0 procent tot 12.284,19 punten, de Dow Jones index verloor 2,0 procent op 7.018,60 punten en de Nasdaq noteerde 2,3 procent lager op 5.783,41 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten daalden vrijdag, terwijl de rente op treasuries licht waren weggezakt van hun hoogste niveau’s in jaren, nadat de Fed woensdag de rente voor de derde opeenvolgende keer met 75 basispunten verhoogde en aangaf de rente voorlopig te blijven verhogen.

“De recessierisico’s zijn toegenomen en niemand wil de laatste zijn die zich door de deur wurmt”, zei marktanalist Russell Evans van Avitas Wealth Management. 

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de Amerikaanse industrie in september verder is aangetrokken, terwijl de krimp in de dienstensector flink afnam. De index voor de dienstensector steeg van 43,7 tot 49,2, terwijl de index voor de industrie steeg van 51,5 naar 51,8, waardoor de samengestelde index steeg van 44,6 naar 49,3.

De euro/dollar noteerde op 0,9708. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 0,9750 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 0,9836 op de borden. 

Olie noteerde vrijdag tot 5,2 procent lager.    

Op macro-economisch vlak staat maandag in de VS de Chicago Fed-index van september geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

FedEx gaat 2,2 miljard tot 2,7 miljard dollar aan kosten besparen in het komende jaar, onder andere door vluchten te schrappen, terwijl de tarieven voor post en pakketten in januari met 6,9 procent worden verhoogd. Dat liet FedEx donderdag nabeurs weten, nadat de pakketbezorger vorige week al met een winstwaarschuwing kwam. Het aandeel daalde 3,8 procent.

Tesla klaagt een Californische instantie aan die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen wegens rassendiscriminatie. Het aandeel noteerde vrijdag 4,7 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Adobe

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.