AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM vrijdag, 16 september 2022 12:52

Futures voorspellen lagere opening Wall Street

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Dow Inc., FedEx, General Electric, United Parcel Service,

De Amerikaanse beurzen lijken vrijdag lager te gaan openen. Richting lunchtijd daalden de futures op de S&P 500 rond een procent.

"Beleggers hebben aandacht voor de waarschuwingen van grote bedrijven", zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade, doelend op berichten waarmee FedEx en General Electric donderdag nabeurs kwamen.

"Het feit dat FedEx erop rekent dat de Amerikaanse economie in een recessie zal belanden, zorgt voor terughoudendheid bij beleggers", aldus Aslam.

"Het is zeer waarschijnlijk dat we in de komende tijd meer van dit soort berichten gaan krijgen en dat maakt het algehele marktsentiment nog negatiever", volgens de marktkenner.

Het is sowieso een moeizame week voor Wall Street, nadat dinsdag duidelijk werd dat de inflatie in de VS niet zo hard afkoelt als verwacht. De grote vraag onder beleggers is dan ook hoe dit het rentebeleid van de Federal Reserve zal beïnvloeden. De Fed maakt zijn rentebesluit volgende week woensdag bekend. Een ruime meerderheid van de markt rekent op een verhoging van 75 basispunten, maar 100 punten wordt niet compleet uitgesloten.

Op macro-economisch vlak is het vrijdag redelijk rustig. Alleen het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan staat vanmiddag op de rol. Verwacht wordt een verbetering van 58,2 eind augustus naar 60,0 halverwege deze maand. Niet onbelangrijk zijn de bijbehorende inflatiedata op de middellange en lange termijn die de universiteit ook publiceert.

De euro/dollar noteert vrijdag rond lunchtijd op 0,9969. WTI-olie kost rond de 85 dollar per vat, net onder de settlement op donderdag.

Bedrijfsnieuws

FedEx staat vrijdag in de voorbeurshandel flink onder druk. Het aandeel daalt zo'n 20 procent nadat de pakketbezorger donderdag nabeurs met een waarschuwing kwam bij de voorlopige cijfers voor het eerste kwartaal. FedEx trok de outlook voor heel het boekjaar in en sprak van macro-economische zwakte in Azië en uitdagingen in Europa, waardoor de omzet in deze regio's 500 miljoen dollar lager uitkomt in het eerste kwartaal. Om kosten te besparen voert het bedrijf onder meer een personeelsstop in, gaan er 90 FedEx-locaties dicht en worden vrachtactiviteiten en bezorgen op zondag deels teruggeschroefd. Volgende week donderdag komt FedEx met volledige kwartaalcijfers en een nieuwe outlook. Analisten hebben na de waarschuwing hun adviezen en koersdoelen verlaagd.

Rivaal UPS daalt voorbeurs 6,5 procent. Ook in Europa staan sectorgenoten stevig onder druk.

General Electric kwam donderdag eveneens met een verontrustende boodschap voor de markt. De aanhoudende uitdagingen, die vooral de luchtvaart- en gezondheidszorgactiviteiten van GE treffen, zullen van invloed zijn op de prestaties van het bedrijf in het derde kwartaal, waarschuwde CFO Carolina Dybeck Happe donderdag tijdens een conferentie van Morgan Stanley. "De toeleveringsketen blijft moeilijk en blijft ons vermogen om aan onze klanten te leveren belemmeren", aldus Dybeck Happe. GE gaat vrijdag een 4 procent lagere opening tegemoet.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager gesloten. De S&P 500 index daalde 1,1 procent tot 3.901,35 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 30.961,82 punten en de Nasdaq sloot 1,4 procent lager op 11.552,36 punten.


De koers van het aandeel General Electric noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Futures

De Aandeelhouder TV

oktober 3, 2022

Eurobonds interessant instapmoment?

oktober 3, 2022

Zorgen om Credit Suisse | 3 oktober 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 2, 2022

Beursexperts halen roze bril uit de kast

september 30, 2022

Vrees voor harde landing maakt aandelen onaantrekkelijk

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • LIVE Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
03 okt 11:15 Cees Smit

Column: Lekker een chippie erbij

03 okt 11:03 Shaun Stevens

Belastende tijden voor Nederlandse REIT’s

03 okt 11:46 Nico Inberg

Wil Blijdorp B&S Group van de beurs halen?