AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Wall Street koerst hoger

Wall Street koerst hoger
12 sep 2022 om 19:31

De Amerikaanse beurzen noteren maandag hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500  stijgt 1,0 procent op 4.107,26 punten, de Dow Jones index wint 0,7 procent tot 32.388,44 punten en de Nasdaq noteert 1,1 procent in de plus bij een stand van 12.243,86 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets lift Wall Street vandaag mee op het positieve sentiment in Europa, in afwachting van de belangrijke Amerikaanse inflatiecijfers die dinsdag verschijnen en vermoedelijk een daling laten zien van de consumentenprijzen. De data zijn cruciaal voor het rentebesluit van de Federal Reserve volgende week.

"Voor de rest van de week is er maar één focuspunt en dat is het inflatierapport morgen, het laatste voor de vergadering van de Fed op 21 september", aldus Deutsche Bank.

De CME FedWatch Tool laat momenteel zien dat 90 procent van de markt uitgaat van een verhoging met 75 basispunten, en dat maar 10 procent rekent op een verhoging met 50 punten.

WTI-olie kost maandagavond 88 dollar en is daarmee 1,5 procent duurder dan vrijdag. De euro/dollar noteert op 1,0135.

Bedrijfsnieuws
 
De activistische belegger Dan Loeb zal Disney niet meer pushen om zijn populaire sportzender ESPN af te stoten. Disney CEO Bob Chapek kondigde afgelopen weekend aan dat deze zender juist een grote groeimotor voor Disney zal worden. Het aandeel stijgt een procent.

Deere gaat miljarden dollars investeren in zelfrijdende tractoren en slimme sproeiers voor landbouwgewassen. Het bedrijf dat al decennia de dominante leverancier is van tractoren en oogstmachines in de VS, wil nu ook dominant worden in software die de landbouw efficiënter en productiever kan maken. Het aandeel wint ruim een half procent.

De oprichter van Nikola staat terecht voor effectenfraude, omdat hij zou hebben gelogen over de ontwikkeling van klimaatvriendelijke technologie door het bedrijf, dat uitstootvrije vrachtwagens maakt. Het aandeel stijgt licht.

Aandelen van Gilead stijgen 4,5 procent nadat het biotechbedrijf meldde een schikking te hebben getroffen over HIV-patenten.

Oracle opent nabeurs de boeken. In aanloop wint het aandeel een procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Dow Inc.

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!