AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Duitsland voorbereid op gasstop Rusland – media

Duitsland voorbereid op gasstop Rusland – media
10 sep 2022 om 11:35

Duitsland is voorbereid op een situatie waarbij Rusland de gastoevoer grotendeels afsluit vanwege de oorlog tegen Oekraïne. Dit meldde persbureau Bloomberg zaterdag op basis bondskanselier Olaf Scholz.

Volgens de bondskanselier heeft zijn land terminals opgezet aan de Noord-Duitse kust om vloeibaar gas te importeren.

“We hebben gas bespaard. We maken weer gebruik van de productiemogelijkheden van kolencentrales. Begin volgend jaar krijgen we de mogelijkheid om de resterende Zuid-Duitse kerncentrales te gebruiken als dat nodig is", citeerde Bloomberg de kanselier.

De grootste economie van Europa bevindt zich in het centrum van de energiecrisis van Europa, aangezien de Russische president Vladimir Poetin de gasleveringen verlaagt als vergelding voor sancties in verband met de oorlog in Oekraïne. 

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!