Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Apple lanceert vanavond iPhone 14

Beursblik: Apple lanceert vanavond iPhone 14
7 sep 2022 om 16:39

Alle ogen zullen woensdagavond om zeven uur gericht zijn op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino, Californië, waar de techreus zijn nieuwste producten zal lanceren, waaronder de langverwachte iPhone 14.

Gezien de grafische vormgeving van de aankondiging van het evenement in de media en op de eigen website, een Apple-logo van sterren, verwachten marktvolgers dat de iPhone 14, naast camera-, chip- en ontwerpverbeteringen, mogelijk voorzien zal zijn van hardware voor satellietcommunicatie.

Daarnaast verwachten sommige analisten dat Apple, na de iPhone-prijzen vorig jaar te hebben gehandhaafd, dit jaar wel een prijsverhoging zal aankondigen voor zijn iPhone 14 Pro-modellen, ondanks dat de inflatie op het hoogste niveau in decennia staat. Nu consumenten steeds meer kostenbewust worden, zal Apple zal naar verwachting zijn standaard iPhone-modellen tegen dezelfde vanafprijs blijven aanbieden en alleen die voor de iPhone Pro en Pro Max van respectievelijk 999 dollar en 1.199 dollar verhogen.

“Hoewel de standaard iPhone hetzelfde zal blijven kosten, denken we dat een prijsverhoging van 100 dollar voor de iPhone 14 Pro en Pro Max waarschijnlijk is, gezien de hogere prijzen voor componenten en de nieuwe functionaliteiten”, zei Wedbush-analist Daniel Ives.

De smartphones van Apple zijn verreweg de grootste bron van inkomsten voor de techreus. In de eerste negen maanden van het lopende boekjaar leverde de iPhone 162 miljard dollar aan omzet op, meer dan 57 procent van de totale omzet van Apple.

Het aandeel Apple noteerde woensdag 0,3 procent hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers AMG Critical Materials NV

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.