Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Bryan Garnier zet Ahold op kooplijst

Beursblik: Bryan Garnier zet Ahold op kooplijst
31 aug 2022 om 17:14

Zakenbank Bryan Garnier heeft het advies voor Ahold Delhaize verhoogd van Neutraal naar Kopen en het koersdoel van 31,00 naar 34,00 euro. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Clément Genelot.

Het belooft volgens Genelot “een heel strenge winter in Europa te worden”. De risico’s op een recessie stijgen, elektriciteit wordt alleen maar schaarser en duurder en het uitgavenpatroon van huishoudens komt alleen maar verder onder druk te staan.

Aandelen in het voedingssegment kunnen beleggers helpen de winter door te komen, en Ahold geldt bij Bryan Garnier als één van de veiligste aandelen die de bank volgt.

Ahold heeft een gunstige verkoopmix, waarbij veel omzet komt uit voeding en eigen merken. Daarnaast lijkt de inflatie in de VS al te pieken en let Ahold goed op de kosten. Dat zal de winstgevendheid in de tweede helft van dit jaar en in 2023 beschermen.

Tot slot vergeet Ahold de aandeelhouder ook niet. Een rendement van 7 tot 8 procent per jaar “is behoorlijk aantrekkelijk”, aldus Genelot.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Pharming

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.