Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street richting lagere opening

Wall Street richting lagere opening
26 aug 2022 om 12:43

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet, in afwachting van belangrijke inflatiecijfers en de Jackson Hole-toespraak van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell. Rond lunchtijd noteren de futures op de S&P 500 tot 0,4 procent lager.

Donderdag sloten de indexen op Wall Street nog hoger, nadat economische data meevielen en bij dalende langlopende Amerikaanse obligatierentes. De rentes lopen vrijdag weer op, met een tienjaarsrente die noteert op 3,09 procent.

“Er wordt veel van Powell verwacht”, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. “De kans is groot dat zijn boodschap over het bestrijden van inflatie niet is veranderd, maar dat hij deze nog krachtiger zal uiten”, aldus Aslam. De markt rekende de afgelopen tijd in toenemende mate op een renteverhoging van 50 basispunten in september, maar inmiddels wordt de kans op een verhoging met 75 punten weer hoger ingeschat, blijkt uit de actuele FedWatch Tool van CME.

Beleggers krijgen mogelijk al een voorproefje over de ontwikkeling van de inflatie in de VS met de PCE-inflatiecijfers die vanmiddag nog voor de toespraak van Powell verschijnen. De kerninflatie in juli wordt ingeschat op 4,7 procent, wat een heel kleine daling zou zijn ten opzichte van de 4,8 procent een maand eerder.

Verder staat vandaag een definitief vertrouwenscijfers van de Universiteit van Michigan op de rol. Een voorlopig cijfer liet voor augustus een verbetering zien.

De euro/dollar is vrijdag opgelopen naar 1,0017. WTI-olie is een procent duurder dan gisteren.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Dell staan voorbeurs onder druk nadat de computerfabrikant donderdag nabeurs met tegenvallende kwartaalcijfers kwam. Het aandeel lijkt vrijdag zo’n 4 procent te verliezen.

Kledingretailer Gap had afgelopen kwartaal last van de hogere benzineprijzen en inflatie, waardoor het minder klanten ontving. Toch waren de resultaten beter dan verwacht en stijgt het aandeel in de voorbeurshandel ruim 7 procent.

Workday staat voorbeurs zo’n 11 procent in de plus. Het softwarebedrijf kwam donderdagavond met sterke kwartaalcijfers.

Slotstanden

De S&P 500 steeg donderdag 1,4 procent op 4.199,12 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 33.291,78 punten en de Nasdaq sloot 1,7 procent hoger bij een stand van 12.639,27 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Dow Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.