Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ABN verlaagt taxaties voor goudprijs

Beursblik: ABN verlaagt taxaties voor goudprijs
26 aug 2022 om 11:31

ABN AMRO heeft deze week de vooruitzichten voor goud neerwaarts bijgesteld.
 
De goudprijs is als gevolg van een krapper monetair beleid, een duurdere dollar (+13 procent ten opzichte van begin 2022) en hogere Amerikaanse reële rendementen (+150 basispunten) ten opzichte van de piek van 8 maart (2.070 dollar/ounce) met circa 15 procent gedaald.

Voor het eind van dit jaar gaat de bank nu uit van 1.700 dollar tegen eerder 2.000 als koersdoel. Voor 2023 wordt dan wel een herstel voorzien, maar ook hiervoor ging het eindejaarskoersdoel omlaag, in dit geval van 2.000 naar 1.900 dollar per troy ounce.

ABN AMRO ziet een cruciale steunzone bij 1.680 tot 1.700 dollar per ounce en verwacht dat deze niveaus opnieuw zullen worden getest en dat de prijzen onder deze niveaus kunnen komen, hoewel slechts tijdelijk.

Voor 2023 zijn de vooruitzichten voor de goudprijs volgens ABN positiever, onder andere door een lagere Amerikaanse dollar, maar ook op basis van de verwachting dat de Fed in de tweede helft van 2023 de rente gaat verlagen.

“Daarbovenop verwachten wij lagere reële rendementen in de VS. Daardoor zullen de goudprijzen volgend jaar waarschijnlijk opveren. Toch denken wij niet dat de goudprijs een nieuw hoogtepunt zal bereiken. Dat komt doordat andere centrale banken de rente waarschijnlijk niet zullen gaan verlagen, omdat zij de inflatie zullen blijven bestrijden, zelfs als hun economieën verder verslechteren”, aldus analist Georgette Boele van ABN AMRO.

Goud noteerde vrijdag 0,4 procent lager op 1.752,13 dollar/ounce.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Micron Technologies

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.