Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street koerst licht lager

Wall Street koerst licht lager
1 aug 2022 om 19:30

De Amerikaanse beurzen noteren maandag licht lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 daalt 0,3 procent op 4.117,81 punten, de Dow Jones index verlies 0,1 procent op 32.815,29 punten en de Nasdaq gaat 0,2 procent lager op 12.367,11 punten.

“Uitspraken van Fed-bestuurders Bostic en Kashkari maakten beleggers wat voorzichtiger. Kashkari herinnerde de markt er fijntjes aan dat de centrale bank slechts 2 procent inflatie verlangt, en dat het nog een lange weg te gaan is. Bostic wist te vertellen dat de Fed de rente echt nog wel verder zal verhogen”, aldus experts van ING.

“We denken niet dat de markt al gebodemd heeft”, zei David Spika van GuideStone Capital Management. Een recessie is volgens hem nog niet ingeprijsd. De S&P steeg in juli ruim 9 procent, en dat is de sterkste maand sinds november 2020.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets  wees ook op de berichten dat de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi morgen in Taiwan arriveert. Dit zet de verhoudingen tussen de VS en China op scherp.

De maand begint verder rustig qua kwartaalcijfers. Enkele grote namen die later deze week met kwartaalcijfers komen, zijn Caterpillar, Starbucks, Beyond Meat, Uber en concurrent Lyft.

Op macro-economisch vlak werd vanmiddag bekend dat de industrie in de VS in juli minder hard is gegroeid. Dat bleek uit de inkoopmanagersindexen van S&P Global en ISM. Lichtpuntje is wel dat de inflatie gepiekt lijkt te hebben, aldus econoom Chris Williamson van S&P Global.

Woensdag volgen de cijfers voor de dienstensector en vrijdag staat het Amerikaanse banenrapport op de rol.

De euro/dollar handelt maandagavond op 1,0261 en WTI-olie wordt circa 4,5 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse toezichthouder SEC heeft Alibaba toegevoegd aan een lijst Chinese aandelen die het risico lopen hun Amerikaanse notering kwijt te raken. Dit zorgde voor stevige koersdruk, en hoewel Alibaba liet weten zijn best te doen om de notering in New York te handhaven, daalt het aandeel maandag toch ruim een half procent.

Aandelen van EVO Payments stijgen maandag 23 procent tot 33,71 dollar nadat bekend werd dat sectorgenoot Global Payments het fintechbedrijf wil overnemen voor 34 dollar per aandeel. Het aandeel van Global Payments stijgt 6 procent.

Apple gaat obligaties uitgeven, van looptijden die uiteenlopen van 7 tot 40 jaar. De opbrengst wil de techreus, die vorige week met sterke kwartaalcijfers kwam, gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden. Het aandeel daalt maandag een procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aalberts

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.