Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs blijft onder 100 dollar

Olieprijs blijft onder 100 dollar
29 jul 2022 om 20:45

De olieprijs is vrijdag gestegen maar wist niet boven de 100 dollar te eindigen. Bij een settlement van 98,62 dollar werd een vat West Texas Intermediate ruim 2 procent duurder. Op weekbasis was sprake van een soortgelijke stijging.

Op maandbasis daalde de WTI-olieprijs zo’n 7 procent. De oliemarkten maken zich nog altijd zorgen over een dreigende recessie en de impact daarvan op de vraag naar olie.

“De aanhoudende angst voor een vertragende economische groei blijft het bearish sentiment voeden”, aldus marktanalist Lukman Otunuga van FXTM.

Volgende week woensdag praat oliekartel OPEC met zijn bondgenoten over de productie. Berichten dat OPEC+ de productie zal handhaven, gaven de olieprijs vrijdag een impuls.

“Sommige bronnen suggereren juist dat er een kleine verhoging zou worden besproken die meer in overeenstemming lijkt te zijn met de optimistische mening van de Amerikaanse regering”, aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda. 

Recent bracht de Amerikaanse president Joe Biden een bezoek aan Saoedi-Arabië en legde hij opnieuw het verzoek neer om de oliekraan verder open te draaien.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.