Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

ASMI meldt record aan orders

ASMI meldt record aan orders
20 jul 2022 om 18:23

ASM International heeft in het tweede kwartaal van 2022 het omzetdoel gehaald en boekte ook een recordaantal orders. Dit bleek woensdagavond uit cijfers van de halfgeleiderspecialist.

CEO Benjamin Loh was dan ook goed te spreken over de resultaten. Wel merkte hij op dat de markt voor PC’s en smartphones begint te vertragen.

De omzet steeg op kwartaalbasis van 517 miljoen naar 560 miljoen euro. Dat was conform de 540 tot 570 miljoen euro aan omzet waar ASMI zelf op rekende.

De orderinstroom steeg naar een recordbedrag van 943 miljoen euro, van 706 miljoen euro in het eerste kwartaal. 

De brutomarge bedroeg 47,5 procent, nipt lager dan een kwartaal eerder, en het operationeel resultaat was bijna 148 miljoen euro.

De nettowinst bedroeg 160 miljoen euro en genormaliseerd, dat wil zeggen exclusief het belang in het  in Hongkong gevestigde ASM PT, kwam het resultaat uit op 164 miljoen euro, tegenover 146 miljoen euro een kwartaal eerder. In het tweede kwartaal van 2021 bedroeg de genormaliseerde nettowinst 111 miljoen euro.

Outlook

Voor het lopende derde kwartaal rekent ASMI op een omzet van 570 tot 600 miljoen euro.

Volgens het bedrijf lossen de problemen in de aanvoerketen zich op, maar wel in een lager tempo dan voorzien. ASMI denkt dat de omstandigheden in het derde kwartaal “uitdagend” blijven.

Verder verwacht ASMI nog altijd dat de omzet in de tweede jaarhelft hoger zal liggen dan in de eerste zes maanden, waarbij het vierde kwartaal beter zal zijn dan het derde.

De markt voor wafer fab-apparatuur zal dit jaar met 15 tot 20 procent groeien, waarbij de kans groot is dat de groei aan de onderkant van deze bandbreedte uitkomt. ASMI denkt harder dan de markt te kunnen groeien.

In 2025 wil ASMI een omzet realiseren van 2,8 miljard tot 3,4 miljard euro, wat neerkomt op een samengestelde jaarlijkse groei van 16 tot 21 procent in de komende jaren.

Verder voorziet ASMI tussen 2021 en 2025 een brutomarge van 46 tot 50 procent en een operationele marge van 26 tot 31 procent.

Overname

Begin van de week meldde ASMI de overname van het Italiaanse LPE, een bedrijf dat volgens Degroof Petercam perfect past bij de Nederlandse onderneming. Roeg noemde LPE een groeiaanjager en rekent op 5 procent aan extra omzet.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Asm International

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.