Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Chinese rente ongewijzigd

Chinese rente ongewijzigd
20 jun 2022 om 07:32

De Chinese centrale bank heeft maandag, bij de maandelijkse vaststelling, de rente stabiel gehouden en er opnieuw niet voor gekozen om de Chinese economie te stimuleren, terwijl veel andere landen juist hun monetaire beleid verkrappen om de inflatie te beteugelen.

De Chinese Volksbank hield de rente voor eenjarige interbancaire leningen, de zogeheten Loan Prime Rate, onveranderd op 3,70 procent, terwijl de vijfjarige rente die als de standaard geldt voor hypotheken op 4,45 procent bleef staan.

Het besluit werd algemeen verwacht door analisten en handelaren, nadat de centrale bank vorige week ook zijn rente op de eenjarige middellange kredietfaciliteit onveranderd liet op 2,85 procent, en via die kredietfaciliteit 200 miljard yuan, of zo’n 30 miljard euro, aan liquiditeit aan het systeem toevoegde.

De Chinese centrale bank baseert zijn standaardrentetarieven maandelijks op basis van tarieven van de grote banken in het land. De banken beprijzen hun nieuwe leningen tegenwoordig aan de hand van de Loan Prime Rate, die gevoeliger zou zijn voor marktbewegingen en het monetaire beleid.

De dollar/yuan noteert maandag ruim een half procent lager op 6,6787.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.