NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM donderdag, 16 juni 2022 22:08

Wall Street in de ban van renteangst

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Amazon.com, Nvidia Corp, Twitter, Twitter Inc.,

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag flink lager geëindigd. De S&P 500 daalde 3,3 procent op 3.666,77 punten, de Dow Jones index verloor 2,4 procent op 29.927,07 punten en Nasdaq leverde 4,1 procent in op 10.646,10 punten.

Woensdagavond verhoogde de Federal Reserve de rente met 75 basispunten, en liet de voorzitter Jerome Powell weten dat een gelijkaardige verhoging in juli ook mogelijk zou zijn. Toch sloten de Amerikaanse beurzen woensdag nog aanzienlijk in het groen.

Die winst is donderdag weer verdampt.

"Natuurlijk hielp het historische besluit om de rente met 75 basispunten te verhogen de krediet- en aandelenmarkten niet om vandaag hoger te handelen", aldus Pierre Veyret, analist bij ActivTrades.

Het grootste deel van de huidige verkoopgolf lijkt volgens de analist voort te komen uit grote zorgen dat de Fed bereid is om verslechterende economische omstandigheden, in de vorm van een komende recessie naast een hogere werkloosheid te accepteren in haar strijd tegen de torenhoge inflatie.

"Ik denk dat dit het besef is dat we echt een recessie tegemoet kunnen gaan", zei Altaf Kassam van State Street Global Advisors. "Ik weet niet zeker of dat al echt was doorgedrongen tot de markt." 

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde donderdagavond op 3,25 procent, de obligatierente op tweejarige Treasury-leningen op 3,12 procent. 

Verder bleken de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten iets te zijn gedaald terwijl de Philadelphia Fed index een onverwachte verslechtering liet zien van de economische situatie in de regio Philadelphia. Vooral de nieuwe orders en leveringen daalden sterk.

De woningbouw in de VS daalde in mei veel harder dan verwacht, terwijl ook het aantal afgegeven bouwvergunningen afnam.

WTI-olie kostte donderdag ruim 117 dollar per vat en daarmee 2 procent duurder dan een dag eerder. Tyler Richey van Sevens Report Research wees op "nieuwe economische sancties" die door de VS werden opgelegd aan Iran, in een poging Teheran hiermee weer aan de onderhandelingstafel te krijgen om een atoomdeal te sluiten.

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,0559.
   
Bedrijfsnieuws

Technologie-aandelen zoals Microsoft, Amazon en Nvidia verloren donderdag terrein, met dalingen van bijna 3 tot ruim 5 procent.

Tesla kondigde een prijsverhogingen van zijn elektrische auto’s in Amerika aan. Het aandeel daalde bijna 9 procent.

Twitter daalde 2 procent. Elon Musk beantwoorde vandaag vragen van werknemers. Een van zijn ambities voor het social mediabedrijf zou zijn om Twitter te laten groeien naar meer dan een miljard actieve dagelijkse gebruikers, meldde de Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Kroger leverde ruim 2 procent in, ondanks dat het supermarktbedrijf de winstverwachtingen overtrof en de outlook verhoogde.


De koers van het aandeel Amazon.com noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Nvidia Corp noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell

De Aandeelhouder TV

augustus 12, 2022

Beurzen zitten in bear market rally

augustus 12, 2022

SHELL met Stip – 11aug22

augustus 12, 2022

Adempauze AEX bulls – 12aug22

augustus 12, 2022

Ahold, Aegon, Ebusco, Coinbase, Nvidia en PostNL onder de loep! | De Aandeelhouder Podcast Afl. 82

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:36

  TA van Edward Loef – Stockpicking in Wall Street

 • 08:16

  Wall Street maakt pas op de plaats na inflatierally

 • 17:23

  TA van Edward Loef – Aegon of Nationale Nederlanden?

 • 14:00

  Beginnen met daytraden? Waar moet u op letten

 • 08:06

  Afnemende inflatie geeft beurzen vleugels & Disney verrast met cijfers

 • 16:00

  TA van Edward Loef – Wikken en wegen op de beurs

 • 14:21

  ETF van de week: GlobaL X Lithium & Battery Tech UCITS ETF (LITU)

 • 09:24

  AEX licht verzwakt na activering hoofd- en schouderpatroon

 • 08:17

  Beurs opent licht lager in aanloop naar inflatiecijfer VS

Masterclasses

Columns

Nieuw
12 aug 14:15 Redactie

Euronext: Nieuwe AEX ESG index opgericht

12 aug 13:27 Coinmerce

Wekelijkse cryptonieuws: Ethereum Merge door de laatste testfase

12 aug 07:55 Van Eck

Uitgestelde transitie Ethereum blijkt kostbaar