Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING oogt goedkoop

Beursblik: ING oogt goedkoop
30 mei 2022 om 08:07

De koerswinstverhouding van ING is dit jaar tot nu toe veel sterker gedaald dan dat van de gemiddelde Europese bank, ondanks de sterke kapitaalpositie en onderliggende trends en het wordt tijd voor een positieve herwaardering. Dat stelde Jefferies maandag in een rapport.

De koerswinstverhouding daalde met bijna 20 procent. ING wordt momenteel verhandeld tegen 7,5 keer de winst, terwijl dit normaal gesproken 10,0 keer is. Bij de winstverwachting van Jefferies, die hoger is dan de analistenconsensus, is de waardering zelfs nog lager.

Jefferies verhoogde na de meevallende eerstekwartaalcijfers al het koersdoel van 13,00 naar 14,00 euro. Een mogelijke katalysator wordt de aankomende beleggersdag op 13 juni wanneer ING eindelijk bekendmaakt wat de gevoeligheid van de kapitaalpositie is voor rentebewegingen.

Liever wat actiever handelen?

Bekijk hier het aanbod van instrumenten voor het aandeel ING

Volgens de analisten van Jefferies is de consensus nog steeds te somber, vooral over de rentebaten. Daarbij is het risico in Rusland aanzienlijk verminderd tot 1,6 miljard euro, wat niet meer dan 33 basispunten van de kernkapitaalbuffer is. Eind dit jaar zal dit nihil zijn, verwachten ze.

De analisten denken dat ING zijn doelstelling voor de kernkapitaalbuffer kan verhogen van 12,5 naar 13,5 procent. Ook dan kan de bank nog  16 miljard tot 20 miljard kapitaal terug laten vloeien naar de aandeelhouders voor eind 2024, wat bijna de helft van de marktkapitalisatie is. Dit komt volgens Jefferies onvoldoende in de huidige waardering tot uitdrukking.

Jefferies heeft dan ook een koopadvies op ING. Het aandeel sloot vrijdag op 10,19 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Basic-Fit
    * *
  • Dow Inc.
    * *
  • Inpost
    * *
  • NED25
    * *
  • NLMID
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.