Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Applied Materials heeft last van problemen aanvoerketen

Applied Materials heeft last van problemen aanvoerketen
19 mei 2022 om 22:29

Applied Materials heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar minder winst behaald dan verwacht, onder meer door de aanhoudende problemen in de aanvoerketen. Dit bleek donderdag nabeurs na publicatie van de resultaten van de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie.

“De vraag naar de producten en diensten van Applied Materials is nog nooit zo groot geweest, maar we blijven beperkt door aanhoudende problemen met de toeleveringsketen”, zei CEO Gary Dickerson in een verklaring.

Applied Materials boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,54 miljard dollar, ofwel 1,75 dollar per aandeel, op een omzet van 6,25 miljard dollar, in vergelijking met 5,58 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis boekte Applied Materials een winst van 1,85 dollar per aandeel, tegen 1,63 dollar per aandeel een jaar eerder.

Applied Materials ging zelf voor het tweede kwartaal uit van een aangepaste winst per aandeel van 1,75 tot 2,05 dollar en een omzet van 6,1 tot 6,6 miljard dollar.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 1,90 dollar per aandeel en een omzet van 6,4 miljard dollar. 

Outlook

Voor het lopende kwartaal voorziet Applied Materials een aangepaste winst van 1,59 tot 1,95 dollar per aandeel op een omzet van 5,85 tot 6,65 miljard dollar.

Analisten rekenen op een aangepaste winst van 2,04 dollar per aandeel en een omzet van 6,68 miljard dollar.

Het aandeel noteerde donderdag nabeurs in de elektronische handel op Wall Street 5 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.