NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM woensdag, 18 mei 2022 15:03

Rode opening Wall Street in de maak

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Netflix Inc.,

(ABM FN) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. 

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening een procent in het rood. De Nasdaq lijkt zelfs ruim een procent lager te gaan openen.

Beleggers in Amerika kauwen nog op de opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve tijdens een door The Wall Street Journal dinsdagavond georganiseerde bijeenkomst. 

Powell waarschuwde dat het beteugelen van de "veel te hoge inflatie" niet zonder kleerscheuren zal zijn. "Het kan wel wat pijn doen", waarschuwde de Fed-voorzitter.

"Het is een uitdagende taak, die nog ingewikkelder is geworden in de afgelopen maanden vanwege de mondiale ontwikkelingen", aldus Powell. "Daarover is iedereen het wel eens."

Toch denkt de bankier dat een min of meer zachte landing mogelijk is.

Volgens Jim Reid, econoom bij Deutsche Bank, is het standpunt van Powell niet nieuw, maar wees hij er wel op dat de rente kan stijgen tot boven het neutrale niveau.

Op macro-economisch vlak is het vandaag rustig. Voorbeurs werd bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen licht daalde, terwijl het aantal afgegeven vergunningen sterker daalde.

Vanmiddag volgen verder nog de wekelijkse olievoorraden. 

Olie noteerde woensdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 1,9 procent tot 114,51 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,4 procent duurder werd op 113,50 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0521. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0520 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0541 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Netflix laat in een nieuwe ontslagronde 150 werknemers gaan. De meeste werknemers die vertrekken werken in de VS en de ontslagen hebben met name te maken met de nieuwe focus van het bedrijf en niet zozeer met de individuele prestaties van de werknemers, zo liet de woordvoerder weten. Afgelopen kwartaal zag Netflix per saldo abonnees vertrekken en ook in het lopende kwartaal krimpt het abonneebestand, vreest Netflix. Het aandeel opent naar verwachting ruim een procent lager.

Lowe's Companies zag in eerste kwartaal de omzet licht afnemen, maar de winst per aandeel wel stijgen, zelfs harder dan analisten hadden verwacht. De doe-het-zelf-keten herhaalde de outlook voor dit jaar. Het aandeel Lowe's lijkt woensdag circa 4 procent lager te openen.

Target zag de winst in het eerste kwartaal halveren tot een miljard dollar, ondanks een licht hogere omzet. De warenhuisketen wees op hogere transportkosten en maatregelen die nodig waren om de overtollige voorraden kwijt te raken. Dit zette de marge onder druk en Target besloot de margeverwachting voor het hele jaar te verlagen van minimaal 8 naar circa 6 procent. Het aandeel levert bij opening vermoedelijk 25 procent in.

Ook Walmart, dat gisteren al met een tegenvallende kwartaalupdate kwam, lijkt verder te dalen. De supermarktgigant waarschuwde voor margedruk en verlaagde de outlook. De openingsindicatie is 1,6 procent negatief.

Slotstanden

De S&P 500-index sloot dinsdag 2,0 procent hoger op 4.088,85 punten. De Dow Jones-index klom 0,7 procent tot 32.654,49 punten en de Nasdaq sloot 2,8 procent hoger op 11.984,52 punten.


De koers van het aandeel Netflix Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Before_the_bell

De Aandeelhouder TV

augustus 12, 2022

Beurzen zitten in bear market rally

augustus 12, 2022

SHELL met Stip – 11aug22

augustus 12, 2022

Adempauze AEX bulls – 12aug22

augustus 12, 2022

Ahold, Aegon, Ebusco, Coinbase, Nvidia en PostNL onder de loep! | De Aandeelhouder Podcast Afl. 82

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:36

  TA van Edward Loef – Stockpicking in Wall Street

 • 08:16

  Wall Street maakt pas op de plaats na inflatierally

 • 17:23

  TA van Edward Loef – Aegon of Nationale Nederlanden?

 • 14:00

  Beginnen met daytraden? Waar moet u op letten

 • 08:06

  Afnemende inflatie geeft beurzen vleugels & Disney verrast met cijfers

 • 16:00

  TA van Edward Loef – Wikken en wegen op de beurs

 • 14:21

  ETF van de week: GlobaL X Lithium & Battery Tech UCITS ETF (LITU)

 • 09:24

  AEX licht verzwakt na activering hoofd- en schouderpatroon

 • 08:17

  Beurs opent licht lager in aanloop naar inflatiecijfer VS

Masterclasses

Columns

Nieuw
12 aug 14:15 Redactie

Euronext: Nieuwe AEX ESG index opgericht

12 aug 13:27 Coinmerce

Wekelijkse cryptonieuws: Ethereum Merge door de laatste testfase

12 aug 07:55 Van Eck

Uitgestelde transitie Ethereum blijkt kostbaar