AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Home Depot verhoogt outlook

Home Depot verhoogt outlook
17 mei 2022 om 12:37

Home Depot heeft de jaaroutlook verhoogd, nadat in het eerste kwartaal, dat eindigde op 1 mei, een hogere omzet en betere resultaten geboekt werden dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit bleek dinsdagmiddag uit de cijfers van de Amerikaanse doe-het-zelfketen.

Outlook

Home Depot verwacht voor het lopende boekjaar een 3 procent hogere omzet, ook op vergelijkbare basis, met een winst per aandeel die met circa 5 procent oploopt ten opzichte van 2021. Eerder ging het bedrijf uit van een licht hoger omzet en een winst per aandeel die enkele procenten zou stijgen.

Over het boekjaar 2021 boekte de keten een omzet van 151,2 miljard dollar, op vergelijkbare basis een stijging van 11,4 procent, met een winst per aandeel van 15,53 dollar.

Eerste kwartaal

Het bedrijf uit Atlanta boekte in de drie maanden tot 1 mei een omzet van 38,9 miljard dollar, een stijging van 3,8 procent op jaarbasis. Door FactSet geraadpleegde analisten gingen uit van een omzet van 36,7 miljard dollar.

De stijging van de vergelijkbare omzet, die voor de markt belangrijk is, kwam in het eerste kwartaal uit op 2,2 procent wereldwijd en op 1,7 procent in de VS alleen. De markt ging uit van een daling met 2,9 procent voor de omzet wereldwijd.

Onder de streep bleef er voor Home Depot een kwartaalwinst over van 4,2 miljard dollar, of 4,09 dollar per aandeel. Analisten voorspelden vooraf 3,69 dollar per aandeel. Over het eerste kwartaal een jaar eerder verdiende de keten 3,86 dollar.

In de voorbeurshandel op Wall Street steeg het aandeel Home Depot dinsdagmiddag 4,5 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Home Depot

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!