NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM woensdag, 11 mei 2022 22:04

Wall Street lager gesloten

In dit artikel vind u onder andere informatie over: CHEVRON, EXXON MOBIL, HOME DEPOT, INTEL CORPORATION, MICROSOFT CORP.,

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten, na tegenvallende inflatiecijfers.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 1,6 procent tot 3.935,25 punten, de Dow Jones index verloor 1,0 procent op 31.834,37 punten en de Nasdaq sloot 3,2 procent lager op 11.364,24 punten.
    
De Amerikaanse handelsdag werd gedomineerd door tegenvallende inflatie-data. Uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid bleek dat de consumentenprijzen in april op maand- en jaarbasis zijn gestegen met respectievelijk 0,3 procent en 8,3 procent, tegen een prognose van 0,2 procent en 8,1 procent.

De sterker dan verwachte stijging van de consumentenprijzen voedt de vrees dat de Federal Reserve tijdens de volgende beleidsvergadering alsnog de rente zal verhogen met 75 basispunten.

De tegenvaller kwam op een moment, waarom de Amerikaanse beurs wordt getroffen door een golf van verkopen, vanwege de afbouw van het soepele monetaire beleid van de Fed. Wat de onzekerheid in de markt tevens vergroot is de oorlog in Oekraïne, die de inflatie nog verder heeft opgedreven, en nieuwe lockdowns in China, wat het economisch herstel dreigt te ontsporen.

"Als we alleen maar stijgende beleidsrentes hadden, of alleen hoge inflatie, of alleen China of Oekraïne, dan zouden we dat waarschijnlijk wel aankunnen", zei marktanalist Daniel Morris van BNP Paribas Asset Management. "Maar we hebben dit allemaal tegelijk. Daarom is sprake van zo'n bijzonder uitdagende omgeving", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd tevens bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gestegen met 2,0 procent. De marktindex steeg van 351,8 naar 358,9.

De euro/dollar noteerde op 1,0519. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0569 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0527 op de borden. 

De junifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 6,0 procent, ofwel 5,95 dollar, hoger op 105,71 dollar op de New York Mercantile Exchange, hoewel uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week fors zijn gestegen.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de producentenprijzen van april.

Bedrijfsnieuws

Coinbase is in het eerste kwartaal van 2022 in de rode cijfers gedoken, als gevolg van een dalende omzet. Coinbase stelde dat de resultaten conform de eigen verwachtingen waren. De eerste maanden van dit jaar werden gekenmerkt door prijsdalingen voor cryptomunten en minder volatiliteit, en dat had een weerslag op de resultaten van Coinbase. Het aandeel Coinbase daalde ruim 26,0 procent, na een koersdaling van 12,6 procent op dinsdag.  

Philip Morris International neemt Swedish Match over voor 16 miljard dollar. De sigarettenreus betaalt een premie van 39 procent. Het aandeel steeg circa 5,4 procent.

Energie-aandelen zaten in de lift. Chevron steeg bijna 2,0 procent, terwijl Exxon Mobil circa 2,5 procent won.

Apple daalde ruim 5,0 procent, terwijl Home Depot circa 2,5 procent verloor. Intel verloor ruim 2,0 procent, Microsoft daalde circa 3,4 procent en Salesforce.com noteerde ruim 3,0 procent lager.


De koers van het aandeel CHEVRON noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel EXXON MOBIL noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel HOME DEPOT noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel INTEL CORPORATION noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel MICROSOFT CORP. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell

De Aandeelhouder TV

juli 6, 2022

Aandeel Flow Traders aantrekkelijk ondanks mysterieuze koersdaling

juli 6, 2022

JET in de rebound – 06jul22

juli 6, 2022

Telecom aandelen zoals KPN: interessant of afblijven?

juli 6, 2022

JET dealt met Amazon | 6 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:32

  TA van Edward Loef – De steunniveaus begeven het

 • 10:34

  ETF van de week: iShares Nasdaq US Biotechnology ETF (2B70)

 • 08:38

  Sterke dollar weegt op grondstoffen en Europa opent groen

 • 08:38

  Sterke dollar weegt op grondstoffen en Europa opent groen

 • 18:49

  TA van Edward Loef – Lawinegevaar in valutamarkten?

 • 15:28

  LYNX Beursflash: Aandeel Nike – Marges staan onder druk

 • 08:59

  VS en China hebben topoverleg. Europa start groen

 • 17:56

  TA van Edward Loef – Ritje in oliewaarden?

 • 11:44

  AEX op zoek naar richting & gigantische bearflag voor ING

Masterclasses

Columns

Nieuw
06 jul 13:45 Jordy Beuving

ASML: Exportverbod China een groot gevaar?

06 jul 10:17 Nico Inberg

Hoe moeten we deal JET-Amazon inschatten?

06 jul 09:27 Shaun Stevens

Inzetten op Amerikaanse huurwoningen