NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM maandag, 9 mei 2022 22:08

Donkerrode beursdag Wall Street

In dit artikel vind u onder andere informatie over: CHEVRON, EXXON MOBIL, NVIDIA CORP., PFIZER, TESLA INC.,

Wall Street is maandag opnieuw flink lager geëindigd, nadat dit eind vorige week ook al het geval was. De S&P 500 index daalde 3,2 procent op 3.991,24 punten, de Dow Jones index verloor 2,0 procent op 32.245,70 punten en de Nasdaq eindigde 4,3 procent lager op 11.623,25 punten.

Angst voor een groeivertraging, de hoge inflatie en centrale banken die hun beleidsrentes verhogen, bepalen momenteel de beursstemming. Ondertussen lopen de obligatierentes op. De Amerikaanse tienjaarsrente piekte eerder op maandag boven de 3,20 procent maar is inmiddels gezakt tot 3,03 procent.

"Angst overheerst de beursstemming, wat terug te zien is in de sterk gestegen koersbeweeglijkheid (volatiliteit) en negatieve sentimentsindicatoren. Buiten de grondstoffenmarkten zijn de plekken voor beleggers om te ‘schuilen’ schaars", aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

"Ondanks alles draait de Amerikaanse economie nog prima", aldus de marktkenner, die onder meer doelde op een solide banenrapport, dat vrijdag verscheen.

"De Amerikaanse aandelenmarkt is tamelijk duur, vooral technologie-aandelen, de markt weet niet hoe hoog de Fed moet gaan om de inflatie te beteugelen, en we hebben het gevoel van een mondiale vertraging", zei Sebastien Galyt van Nordea Asset Management. "Er zijn een hoop negatieve factoren actief in de markt."

Later deze week verschijnen belangrijke inflatiedata uit de Verenigde Staten; de consumentenprijzen op woensdag en de producentenprijzen een dag later. De verwachting voor de ontwikkeling van de consumentenprijzen in april is dat die op jaarbasis met 8,1 procent zijn gestegen, met een kerninflatie van 6,0 procent. In maart kwam de inflatie in de VS nog uit op 8,5 procent en de kerninflatie op 6,5 procent.

Maandag was het rustig op macro-economisch vlak. De Amerikaanse groothandelsvoorraden zijn in maart conform de verwachting met 2,3 procent gestegen.

WTI-olie werd maandag 6 procent goedkoper per vat ten opzichte van vrijdag. Later deze week verschijnen de maandrapporten van OPEC en het Internationaal Energieagentschap.

De euro/dollar noteerde maandagavond op 1,0560.

Bedrijfsnieuws

Techaandelen stonden onder druk als gevolg van de wereldwijde verkoopgolf. Tesla en Nvidia verloren x procent. Oliereuzen Chevron en Exxon Mobil leverden zo'n 7 tot 8 procent in.

Duke Energy presteerde in het eerste kwartaal onder de winstverwachting, maar de omzet was wel een stuk beter dan analisten hadden voorspeld. Het aandeel van het nutsbedrijf daalde licht.

BioNTech steeg 3 procent. Het farmaconcern boekte in het eerste kwartaal een aanzienlijke omzetstijging, onder meer dankzij de verkoop van het coronavaccin dat het samen met Pfizer heeft ontwikkeld.

Voedselproducent Tyson Foods profiteerde afgelopen kwartaal van prijsstijgingen. Het aandeel steeg zo'n 2,5 procent.

Nabeurs komen Groupon en AMC Entertainment met cijfers.


De koers van het aandeel CHEVRON noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel EXXON MOBIL noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel NVIDIA CORP. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel PFIZER noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel TESLA INC. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell

De Aandeelhouder TV

juli 1, 2022

Marc Langeveld & Nico over Prosus, BESI, Just Eat Takeaway & ASML | De Aandeelhouder Podcast Afl. 76

juli 1, 2022

Philips en Inflatiecijfers | 1 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 30, 2022

AEX Maandafsluiting – 30jun22

juni 30, 2022

De ideale wereld. De wereld is momenteel ziek, maar wij gaan hem samen beter maken | Golden Crosses

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:38

  TA van Edward Loef – CASH IS KING

 • 07:00

  Nasdaq noteert slechtste kwartaal sinds 2008 vanwege rentevrees

 • 17:03

  TA van Edward Loef – Goud en zilver in de uitverkoop?

 • 13:00

  Diagonal spread: optiestrategie met veel mogelijkheden

 • 13:00

  Calendar spread: inspelen op verschillende looptijden

 • 08:29

  Beurs blijft onrustig; Europa opent ruim 1% lager

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Shell wel, Just Eat Takeaway niet

 • 09:44

  ETF van de week: Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

 • 08:09

  Weer een bearmarket rally en olieprijs blijft sterk

Masterclasses

Columns

Nieuw
01 jul 10:52 Nico Inberg

Accsys: in gesprek met CEO Rob Harris

01 jul 09:06 Nico Inberg

Halfjaar 2022: Rente als Beul

30 jun 11:50 Redactie

ETF v/d Week: Infrastructuur