Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: coronamaatregelen China dempen aantal rentestijgingen

Video: coronamaatregelen China dempen aantal rentestijgingen
2 mei 2022 om 13:12

Als China blijft vasthouden aan strenge coronamaatregelen, dan zal dit gevolgen hebben voor de Chinese economie, maar ook internationaal zal dit worden gevoeld, waardoor centrale banken in de tweede helft van dit jaar wellicht minder voortvarend de rentes zullen verhogen. Dit voorziet beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management.

“Aangezien veel ontwikkelde markten afhankelijk zijn van invoer uit China en andere delen van Azië, zullen de aanhoudende lockdowns ook verhinderen dat de problemen in de toeleveringsketen afnemen en kunnen ze de goedereninflatie hoog houden”, aldus Juvyns voor de camera tegen ABM Financial News.

De goedereninflatie in de ontwikkelde markten is al hoog, benadrukt de expert van JPMorgan, en dat bezorgt de centrale banken volgens hem hoofdbrekens.

“Het ziet er niet naar uit dat de inflatiedruk snel zal afnemen, maar het consumentenvertrouwen is onlangs gedaald, wat erop wijst dat er al risico’s zijn voor de groeivooruitzichten.”

Voorlopig zullen de centrale banken hun beleid waarschijnlijk blijven verkrappen, denkt Juvyns. Maar als de groeivooruitzichten echter verslechteren, zullen de centrale banken in de tweede helft van het jaar wellicht minder renteverhogingen doorvoeren dan nu is ingeprijsd.

Klik hier: coronamaatregelen China dempen aantal rentestijgingen

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.