Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: grondstoffen interessante belegging

Video: grondstoffen interessante belegging
27 apr 2022 om 11:38

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor de energiemarkten zijn uitvoerig beschreven, maar de rol van Rusland op de grondstoffenmarkten reikt veel verder
dan energie en omvat ook veel industriële metalen en meststoffen. Dit zegt beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera tegen ABM Financial News.

Op korte termijn zullen de prijzen daarom waarschijnlijk gevoelig zijn voor de ontwikkelingen rond de oorlog, verwacht Juvyns. Op middellange termijn heeft het conflict volgens hem een structurele trend in gang gezet die steun zou moeten bieden aan grondstoffen als beleggingscategorie. 
 
De westerse economieën doen er alles aan om hun afhankelijkheid van Russische grondstoffen te verminderen en zien dat als een kwestie van nationale veiligheid. “Daardoor is de planning van regeringen voor het vergroenen van economieën om netto-nul te bereiken, versneld.”

“Wij verwachten dat door de clean tech transition, een hervorming die grondstoffenintensief is, de vraag op middellange termijn robuust zou moeten blijven.”

Klik hier voor: grondstoffen interessante belegging


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ABN AMRO

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.