AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

UBS overtreft verwachtingen en schrijft af vanwege Rusland

UBS overtreft verwachtingen en schrijft af vanwege Rusland
26 apr 2022 om 08:48

UBS overtrof met zijn resultaten over het eerste kwartaal de verwachtingen van analisten, ondanks de afschrijving van 100 miljoen dollar vanwege blootstelling aan Rusland. Dit kwam dinsdag naar voren uit de kwartaalrapportage van de Zwitserse bank.

UBS zag de nettowinst op jaarbasis stijgen van 1,82 miljard dollar naar 2,14 miljard dollar. Analisten rekenden in doorsnee op een winst van 1,79 miljard dollar. 

De bank schreef 100 miljoen dollar af op Russische leningen. Eind maart bedroeg de directe blootstelling aan Rusland circa 400 miljoen dollar, tegen 600 miljoen dollar eind 2021. Nieuwe zaken in Rusland worden niet meer aangenomen. 

Het operationele resultaat in het afgelopen kwartaal kwam uit op 9,36 miljard dollar. Dit betekende een stijging op jaarbasis van 8 procent en is meer dan de 8,83 miljard dollar waar analisten op rekenden. 

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!