Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Powell lijkt renteverhoging 50 basispunten te bevestigen

Powell lijkt renteverhoging 50 basispunten te bevestigen
21 apr 2022 om 20:19

De Federal Reserve zal de rente bij zijn aanstaande beleidsvergadering hoogstwaarschijnlijk met 50 basispunten verhogen.

Tijdens een paneldiscussie van het IMF zei de voorzitter van de Fed Jerome Powell donderdag dat het wat hem betreft gepast is om de beleidsteugels wat sneller aan te trekken.

“[Een verhoging van] 50 basispunten ligt op tafel tijdens de bijeenkomst in mei”, aldus Powell. Daarbij leek hij ook te bevestigen dat de Fed zijn 9 biljoen dollar omvattende balans gaat afbouwen.

Powell hintte vorige maand al op renteverhogingen met grotere stappen en sindsdien hebben meerdere bestuursleden van de Fed deze boodschap overgenomen.

In maart verhoogde de Fed de federal funds rate voor het eerst ruim drie jaar met 25 basispunten, tot het huidige niveau van 0,25 tot 0,50 procent.

Als de Fed de rente in mei verder verhoogt, is het voor het eerst sinds 2006 dat dit tijdens opeenvolgende bijeenkomsten gebeurt. Een verhoging met 50 basispunten kwam niet meer voor sinds 2000.

Beleggers houden al langere tijd rekening met een renteverhoging van 50 basispunten. De Amerikaanse tienjaarsrente is donderdag verder gestegen, naar 2,93 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.