Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Netflix verliest abonnees na tariefsverhoging

Netflix verliest abonnees na tariefsverhoging
19 apr 2022 om 22:36

Netflix heeft in het afgelopen kwartaal voor het eerst abonnees verloren sinds het bedrijf in de kinderschoenen stond en dat zal in het tweede kwartaal in een versneld tempo doorgaan. Dat meldde het Amerikaanse streamingbedrijf dinsdagavond. 

Het aandeel kelderde in de handel nabeurs met 20 procent na de tegenvallende berichten, na een koerswinst van 3 procent in de reguliere handel.

Netflix raakte per saldo 200.000 betalende abonnees kwijt in het eerste kwartaal. Analisten hadden gerekend op een toename van 2,5 miljoen klanten, volgens FactSet. Dat had Netflix zelf ook als indicatie afgegeven.

De daling zette in nadat Netflix de tarieven verhoogde in de Verenigde Staten en Canada. Inmiddels rekent het bestuur van het bedrijf op een verlies van 2 miljoen abonnees in het tweede kwartaal. Analisten rekenden tot vandaag gemidddeld op een toename van 2,55 miljoen voor de nieuwe periode. 

De winst daalde van 3,75 naar 3,53 dollar per aandeel, of 1,6 miljard dollar. Een jaar geleden voorspelde het bedrijf al een forse terugval in het aantal abonnees, dat tijdens de coronaviruspandemie explosief steeg. 

De omzet steeg van 7,16 miljard naar 7,87 miljard dollar, wat minder was dan de 7,93 miljard die analisten gemiddeld hadden becijferd. In het tweede kwartaal zou dit 8,05 miljard moeten worden, voorziet Netflix. Dit is minder dan de 8,22 miljard die analisten tot vandaag voorzagen. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Netflix Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.