Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verliezen EasyJet nemen af

Verliezen EasyJet nemen af
12 apr 2022 om 08:41

Easyjet heeft in het eerste halfjaar de verliezen zien afnemen ten opzichte van vorig jaar. Dit maakte de luchtvaartmaatschappij dinsdagochtend bekend met voorlopige cijfers.

Volgens EasyJet profiteerde het van efficiëntiemaatregelen zoals netwerkoptimalisatie, extra producten en een voortdurende focus op kosten. Wel had het last van aanhoudende uitdagingen van COVID-19, de stijgende brandstofprijzen, de afschaffing van loonsteun en de extra kosten in verband met het verder opschalen van de operatie.

De omzet en de totale kosten in het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar zullen naar verwachting rond de 1,5 miljard en 2,1 miljard pond uitkomen. De nettoschuldpositie bedroeg eind maart circa 0,6 miljard pond.

EasyJet verwacht voor de zes maanden eindigend op 31 maart een groepsverlies voor belastingen van 535 tot 565 miljoen pond te rapporteren.

De capaciteit werd gedurende het afgelopen kwartaal opgevoerd en zat in maart op 80 procent van de capaciteit van heel 2019.

“De prestaties van EasyJet in het tweede kwartaal zijn te danken aan de verbeterde handelssituatie, als gevolg van het besluit van de Britse regering om de testbeperkingen te versoepelen. Samen met de extra stimulans van onze eigen efficiëntiemaatregelen hebben we hierdoor de marktverwachtingen kunnen overtreffen”, aldus CEO Johan Lundgren.

“Wij blijven voor het vierde kwartaal een sterke vraag zien, vooral op vakantieroutes waar EasyJet groter zal zijn dan ooit te voren. Dit wordt gestimuleerd door de toevoeging van vijf vliegtuigen aan slots in Griekenland. easyJet zal hierdoor deze zomer de grootste luchtvaartmaatschappij zijn op de populairste Griekse eilanden”, aldus de topman.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.