Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Dienstensector eurozone groeit harder dan voorzien

Dienstensector eurozone groeit harder dan voorzien
5 apr 2022 om 10:09

De dienstensector van de eurozone is in maart fractioneel harder gegroeid dan eerder gemeten. Dit bleek dinsdag uit definitieve cijfers van Markit.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in maart uit op 55,6 tegen 55,5 in februari. De voorlopige meting maakte echter melding van een index van 54,8.

Econoom Chris Williamson van S&P Global zag dat de dienstensector profiteerde van de heropening van de economie. Maar, zo waarschuwde de econoom, de komende maanden worden een belangrijke test, nu de energieprijzen hard stijgen, net als die voor andere grondstoffen, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Ook de verstoringen in de aanvoerketen nemen toe. “De groeivooruitzichten zijn daardoor verslechterd”, en het is de vraag of een recessie ontlopen kan worden. Vooral de duur van de oorlog is hierin bepalend, meent Williamson.

De inkoopmanagersindex voor de industrie van de muntunie bleek afgelopen vrijdag in de definitieve meting te zijn gedaald van 58,2 in februari naar 56,5 in maart.

De samengestelde index daalde hiermee van 55,5 naar 54,9. De voorlopige index stond op 54,5.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.