Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: China moet meer stimuleren om groeidoelen te halen

Video: China moet meer stimuleren om groeidoelen te halen
4 apr 2022 om 16:14

De gevolgen van de laatste corona-uitbraak in China kwamen duidelijk tot uiting in de inkoopmanagersindex van maart, waarbij zowel de productiesector als de dienstensector terugviel tot krimpniveau en om de groeidoelen dit jaar te halen zullen de Chinese autoriteiten meer moeten stimuleren. Dit concludeerde beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management.

De officiële PMI voor de productiesector daalde tot 49,5, terwijl de dienstensector veel zwaarder werd getroffen, met een daling van de PMI voor de dienstensector van 51,6 tot 48,4.

“Gezien de sterk stijgende aantallen Covid-19-gevallen hebben de Chinese beleidsmakers strengere lockdown-maatregelen genomen in een poging om de uitbraak te beteugelen. Hoewel de groeivooruitzichten op korte termijn onzeker blijven, hebben beleggers enige geruststelling gevonden door het vooruitzicht van een versoepeling van het beleid”, aldus Juvyns.

Als Beijing zijn groeidoelstelling van 5,5 procent voor 2022 wil halen, zijn volgens de strateeg van JPMorgan meer stimuleringsmaatregelen noodzakelijk.

“Verdere renteverlagingen worden nu verwacht en de uitgifte van lokale staatsobligaties zal waarschijnlijk toenemen om infrastructuurprojecten fiscaal te ondersteunen.”

Klik hier voor: China moet meer stimuleren om groeidoelen te halen

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.