Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

EU kondigt nieuwe sancties tegen Rusland aan

EU kondigt nieuwe sancties tegen Rusland aan
11 mrt 2022 om 18:01

De Europese Unie heeft nieuwe sancties afgekondigd tegen Rusland. Dit meldde de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen vrijdag.

“Rusland heeft tot dusverre geen enkele bereidheid getoond om serieus deel te nemen aan onderhandelingen over een diplomatieke oplossing. In plaats daarvan horen we alleen nieuwe leugens en valse beschuldigingen”, aldus Von der Leyen.

Rusland wordt onder meer de status van ‘meest begunstigde natie’ ontnomen door de EU en partners van de G7, waaronder de Verenigde Staten. Hiermee komen belangrijke voordelen te vervallen die Rusland als WTO-lid geniet.

Er komen ook meer maatregelen tegen oligarchen in de kring rond president Vladimir Poetin. Brussel blokkeert onder meer het gebruik van cryptovaluta om de sancties te omzeilen.

Ook wordt de export van EU-luxegoederen naar Rusland verboden en verbiedt Brussel de invoer van belangrijke goederen in de Russische ijzer- en staalsector.

De EU stelt ook een groot verbod voor op nieuwe Europese investeringen in de Russische energiesector, aldus Von der Leyen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.