AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Biden: Poetin meer geïsoleerd dan ooit

Biden: Poetin meer geïsoleerd dan ooit
2 mrt 2022 om 07:04

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vannacht in zijn eerste State of the Union aangegeven dat de Russische president Vladimir Poetin zich met de invasie in Oekraïne meer dan ooit van de rest van de wereld heeft geïsoleerd.

"Hij heeft zich ernstig misrekend", zei Biden over de plannen van Poetin met Oekraïne. 

De president kondigde in aansluiting op de al afgekondigde sancties tegen Rusland aan dat het Amerikaanse luchtruim wordt afgesloten voor al het Russisch vliegverkeer en verder dat Russische oligarchen juridisch zullen worden aangepakt.

Biden stond vannacht nadrukkelijk stil bij de hoge inflatie en noemde als beste medicijn tegen dit fenomeen een hogere binnenlandse productie van auto's en halfgeleiders en de renovatie van wegen, bruggen en andere infrastructuur. Het gaat het om circa 65.000 mijl aan wegen en zo'n 1.500 bruggen.

Ondertussen is het Build Back Better plan van Biden van 2 biljoen dollar door bezwaren van één democraat in een eerder stadium gestrand.

Ten aanzien van COVID-19 riep Biden op tot verhoging van de vaccinatiegraad. Daarnaast waarschuwde hij voor eventuele nieuwe coronavarianten.

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!