Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: prachtige koopkansen AEX

Video: prachtige koopkansen AEX
25 feb 2022 om 13:09

De huidige stand van de AEX biedt prachtige koopkansen. Dit zei technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets vrijdag voor de camera van ABM financial News.

“De AEX Index was deze week veel zwakker dan verondersteld. De doorbraak onder de horizontale steun op circa 734 punten betekende een voortzetting van de dalende trend en niet de eerder gedachte W-formatie, die de koers naar de 771 punten en hoger zou moeten brengen”, zei Van den Akker.

“Toch is onze boodschap iedere keer helder geweest, zowel korte- als langetermijnbeleggers moesten het geduld opbrengen om pas bij een daling richting de onderkant van de brede range op circa 717 punten hun slag te slaan om daar te kopen. Met het bereiken van het laagste punt gisteren op circa 700 punten heeft de markt aan die verwachting voldaan en biedt dit dus een prachtige koopkans”, aldus de analist.

Het korte termijn neerwaartse risico beperkt zich volgens Van den Akker tot aan de onderkant van het dalende trendkanaal in de daggrafiek rond de 692-690 punten. Dit komt mooi overeen met het vorige uitbraakpunt in de maandgrafiek, de horizontale steun op circa 690 punten.

“Een herstel mag dus verwacht worden op de korte termijn en we focussen ons in eerste instantie op het maken van een lagere top in de daggrafiek. Allereerst willen we graag zien dat de AEX Index de grote neerwaartse gap van gisteren, tussen 726,63-713,32 punten, gaat vullen. Dit wijst erop dat koersen aan het bodemen zijn. Zolang deze gap niet gevuld wordt blijft het neerwaartse risico van een test van de onderkant van het dalende trendkanaal bestaan. Na het vullen van de gap komt de koers als eerste weerstand de horizontale lijn op 737 punten tegen. Daar kan de koers zeker de nodige weerstand ontmoeten, maar we gaan er eigenlijk vanuit dat de koers richting de EMA-200 lijn en bovenkant van het stijgende trendkanaal kan stijgen, beiden nu op 756 punten, om daar een korte termijn lagere top te verwachten”, aldus de analist.

Klik hier voor: prachtige koopkansen AEX


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ING Groep

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.