Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: sterk jaareinde IMCD

Beursblik: sterk jaareinde IMCD
25 feb 2022 om 09:55

IMCD is 2021 sterk geëindigd. Dit stelde ING na de jaarcijfers van de de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten.

De autonome groei van 21 procent was 2 procentpunt meer dan waarop ING had gerekend. Daardoor kwam de brutowinst zelfs 7 procent hoger uit dan verwacht. Wel was de brutomarge volgens analist Quirijn Mulder wat zwakjes. Met 24 procent was dit 0,7 procentpunt minder dan waarop de analist had gerekend. Mulder wees op de hogere kosten, die de meevallende brutowinst wegsnoepten.

Een echte meevaller was de kasstroom die met 278 miljoen euro bijna 40 miljoen euro hoger uitviel dan ING had verwacht. En het bedrag had volgens Mulder nog hoger kunnen uitvallen, als het werkkapitaal “niet zo scherp” was gestegen door de verstoringen in de aanvoerketen. “Maar dit is een interessant punt, omdat een hogere voorraad tot goede groei in 2022 kan leiden”, aldus de analist.

“Al met al sterke en veelbelovende resultaten”, vindt de analist. Maar de volatiliteit in de chemiemarkt, dat wil zeggen afnemende verstoringen in de aanvoerketen, kunnen de groei van de brutowinst in 2022 drukken, denkt ING.

De bank heeft een Houden advies op IMCD met een koersdoel van 198,00 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Bam Group

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.