Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stabiele winst voor Saxo Bank

Stabiele winst voor Saxo Bank
24 feb 2022 om 15:30

Saxo Bank heeft in 2021 iets meer winst geboekt dan in 2020, terwijl het aantal klanten en de omzet steeg na de overname van BinckBank. Dat maakte de Deense online-broker donderdag bekend.

De nettowinst steeg van 101 miljoen naar 102 miljoen euro en de omzet van 581 miljoen naar 609 miljoen euro.

Het EBITA-resultaat bleef 217 miljoen euro.

Het aantal klanten steeg van 690.000 naar 820.000 en het vermogen van klanten bij de bank steeg van 64 miljard naar 86 miljard euro.

CEO en oprichter Kim Fournais van Saxo Bank noemde het financiële resultaat bevredigend, in een jaar dat zowel groei als consolidatie liet zien.  

Saxo Bank stapte over naar een nieuw en beter beleggingsplatform, stelde Fournais, die zijn medewerkers bedankte voor hun inzet bij de integratie van BinckBank, met meer dan 400.000 directe klanten die moesten worden gemigreerd tijdens de coronapandemie.

De migratie van de resterende onderdelen van BinckBank, met name de onafhankelijk vermogensbeheerders en hun klanten, zal begin dit jaar afgerond zijn. Als de klus is geklaard kan Saxo Bank zich richten op verder opschalen en optimaliseren van processen en technologie, stelde Fournais.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.