Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Video: Fed op koers voor meer dan vier renteverhogingen

Video: Fed op koers voor meer dan vier renteverhogingen
31 jan 2022 om 15:24

De Amerikaanse Federal Reserve lijkt in 2022 de rente vaker te gaan verhogen dan de vier keer waarop aanvankelijk werd gerekend. Dit verwacht beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management.

Voorzitter Jerome Powell van de Fed kwam tijdens de persconferentie van de Fed-vergadering van januari “met een hawkish verrassing”.

“Wat de rente betreft, bevestigde Powell dat die in maart wordt verhoogd en benadrukte hij dat het traject van toekomstige renteverhogingen sterk afhankelijk zal zijn van de inkomende economische data. Voorzitter Powell erkende ook dat de huidige economie een andere is dan die van de vorige verkrappingscyclus en dat het beleid de verschillen zal weerspiegelen.”

Deze opmerkingen betekenen volgens Juvyns dat de Fed meer dan één renteverhoging per kwartaal niet uitsluit. Als gevolg hebben de markten nu meer dan vier renteverhogingen dit jaar ingeprijsd.

“Mocht de Amerikaanse inflatie hardnekkiger blijven dan de Fed voorspelt, dan kunnen beleggers verwachten dat de rente vaker zal worden verhoogd.”

Klik hier voor: Fed op koers voor meer dan vier renteverhogingen

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.