Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Halliburton boekt weer winst

Halliburton boekt weer winst
24 jan 2022 om 14:05

Halliburton heeft in het vierde kwartaal winst geboekt, terwijl de omzet in Noord-Amerika en internationaal groeide. Dat maakte het bedrijf maandagmiddag bekend.

De dienstverlener aan de olie-industrie boekte een nettowinst van 824 miljoen dollar, tegen een verlies van 235 miljoen dollar een jaar eerder.

De aangepaste winst per aandeel, exclusief fiscale bijstellingen, was 0,36 dollar per aandeel, iets hoger dan de 0,34 dollar die analisten gemiddeld hadden voorspeld.

De omzet steeg ook van 3,24 miljard naar 4,28 miljard dollar. De analistenverwachting lag op 4,09 miljard dollar omzet.

“Ik ben enthousiast over de versnelling van de meerjarige opwaartse cyclus”, stelde CEO Jeff Miller. “Ik verwacht dat het economische klimaat voor de oliesector gunstig blijft en dat de internationale en Noord-Amerikaanse markt simultaan blijven groeien.”

Miller voorziet voor 2022 een versnelling van de kasstroom en een sterkere balans. En hiervan zullen de aandeelhouder profiteren, aldus de topman.

In 2020 leed Halliburton verlies door operationele problemen tijdens de coronapandemie. Afgelopen jaar was het bedrijf weer winstgevend. Op een omzet van 15,3 miljard dollar behaalde Halliburton een winst van 1,5 miljard dollar. In 2020 werd er op een omzet van 14,5 miljard dollar nog een verlies geleden van krap 3 miljard dollar.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.