Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Morgan Stanley ziet winst stijgen

Morgan Stanley ziet winst stijgen
19 jan 2022 om 14:01

Morgan Stanley heeft in het vierde kwartaal meer winst geboekt, terwijl ook de inkomsten licht stegen, maar wel iets achterbleven bij de verwachtingen. Dat bleek woensdag uit de resultaten van de Amerikaanse zakenbank.

De winst per aandeel bedroeg 2,01 dollar, tegen 1,81 dollar een jaar eerder. De consensusverwachting van analisten van 1,94 dollar per aandeel, werd daarmee overtroffen, aldus FactSet.

De inkomsten stegen van 13,6 miljard naar ruim 14,5 miljard dollar. Hier hadden analisten een iets hoger cijfer van 14,6 miljard dollar voorzien.

Bij de aandelen-tak van de zakenbank stegen de inkomsten met 13 procent, terwijl bij het onderdeel dat bedrijfsobligaties plaatst de inkomsten juist met 31 procent daalden.  

De netto rentebaten vielen tegen. Deze stegen van 1,21 miljard naar 1,41 miljard dollar. Analisten hadden een ruim hoger bedrag van 1,87 miljard dollar verwacht.

CEO James Gorman sprak van een uitstekend jaar met 60 miljard dollar aan inkomsten en een nettowinst van 15 miljard dollar. Dat is 4 miljard dollar meer winst dan in 2020.

Het aandeel staat in de handel bijna een procent hoger in reactie op de cijfers, nadat de bank dinsdag 5 procent minder waard werd onder invloed van de brede rentevrees op Wall Street.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Morgan Stanley

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!