Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vandaag vindt het LYNX Beleggersdebat plaats

Vandaag vindt het LYNX Beleggersdebat plaats
18 jan 2022 om 08:07

Vandaag, op 18 januari 2022, organiseert LYNX voor de elfde keer het jaarlijkse online beleggersdebat vanuit het Bimhuis. Dit jaar geven maar liefst acht beleggingsexperts hun visie op en beleggingstips voor het komende jaar. Schrijf u vandaag nog vrijblijvend in en begin goed voorbereid aan het nieuwe beursjaar. Inschrijven kan via de volgende link.

Europa start rood

De AEX startte de week 0,28% lager, maar er waren wel een aantal aandelen die het goed deden. BE Semiconductor (BESI) klom bijvoorbeeld 7,08% tot een nieuwe recordkoers; het aandeel sloot op € 88,28. De Deutsche Bank verhoogde het koersdoel voor BESI van € 84 naar € 96. Ook ASM International en ASML behoorden tot de beste van de klas. ASM International en ASML stegen respectievelijk 2,31% en 2,18%.

AEX Index

De BEL 20 eindigde maandag licht in het groen met 0,09%. De dag startte rood, maar de BEL 20 klom nog voor het middaguur richting 4.260 punten. De sterkste aandelen uit de Belgische index waren Argenx (+ 3,41%), Galapagos (+ 3,31%) en Solvay (+ 2,22%). De negatieve uitschieter was Ageas met min 7,37% nadat de Belgische overheid een belang heeft genomen van 6,3%.

De DAX sloot de dag onveranderd af. Het uiteindelijke dagresultaat was – 0,02%. De index heeft de volledige dag in een zijwaartse beweging gezeten. Dit is iets wat we wel vaker zien wanneer de Amerikaanse beurs gesloten is. Gisteren was Wall Street gesloten wegens Martin Luther King Dag.

Verder heeft Europa opnieuw antidumpingrechten geïmplementeerd voor staal. Het gaat hier specifiek over siliciumstaal uit de VS, Japan, China en Rusland. Dit type staal wordt vaak elektrisch staal genoemd.

Voorbeurs zien we rode cijfers in Europa. Het verlies loopt voorlopig op tot – 0,30%

Xi Jinping bezorgd over wereldwijde inflatie

De Chinese president Xi Jinping heeft de wereldleiders gisteren opgeroepen om alles in het werk te stellen om de supply chain veilig te stellen. Dit zou ervoor zorgen dat we niet te maken krijgen met nog grotere inflatie schokken. Voorlopig heeft China niets te maken met de hoge inflatie die we nu wel kennen in Europa en in de VS.

Verder zien we in Azië een gemengde opening vandaag. De Nikkei 225 uit Japan gaat 0,27% omlaag, terwijl de Hang Seng uit Hongkong zelfs 0,52% zakt. De Shanghai Composite uit China klimt dan weer 0,55%.

Hang Seng Index

Goede start van olie in 2022

De oliekoers heeft enkele sterke dagen achter de rug. Light Sweet Crude Oil noteert op dit moment aan $ 84,80 per vat. Wanneer we naar de andere olieprijsindex kijken (de Brent), zien we zelfs dat de prijs een hoogste koers bereikt sinds oktober 2014. In het Midden-Oosten zijn er op dit moment wat spanningen door een drone-aanval op de Verenigde Arabische Emiraten. Tegelijkertijd zien we een dalende olievoorraad in Azië. De oliemarkt start 2022 goed en meerdere analisten hebben al gewezen op het feit dat olie richting de $ 100 per vat kan bewegen in 2022.

Light Sweet Crude Koers

Beursagenda

Dinsdag 18 januari JPY – Rentebesluit BoJ
JPY – BoJ Persconferentie
JPY – Industriële productie
DE – ZEW economisch sentiment
EUR – ZEW economisch sentiment
VS – NY Empire State Productie-index
NL – LYNX Beleggersdebat
04:00
04:30
05:30
11:00
11:00
14:30
20:00

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.