Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Unilever overweegt hoger bod op consumententak GlaxoSmithKline – media

Unilever overweegt hoger bod op consumententak GlaxoSmithKline – media
17 jan 2022 om 09:26

Unilever is in gesprek geweest met banken voor aanvullende financiering om een hoger bod te kunnen doen op de consumententak van GlaxoSmithKline. Dit schreef persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

Unilever deed al drie biedingen op de tak, waarvan de laatste op 20 december van 50 miljard pond.  Dit bedrag bestaat uit 41,7 miljard pond aan contanten, aangevuld met 8,3 miljard pond aan aandelen Unilever.

GlaxoSmithKline heeft alle drie biedingen afgewezen. Het bod zou niet de huidige en verwachte toekomstige waarde van de consumententak voldoende weerspiegelen.

 

Liever wat actiever handelen met turbo’s of certificaten?

Bekijk hier het aanbod van instrumenten voor het aandeel Unilever

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Om die reden zou Unilever in gesprek zijn gegaan met banken om aanvullende financiering te bekijken om zo een hoger bod te kunnen doen, aldus de bronnen tegenover Bloomberg.

Uiteindelijk zou Unilever enkele niet-kernactiviteiten van de consumententak van GlaxoSmithKline kunnen doorverkopen om de financiering voor de overname rond te krijgen, aldus Bloomberg.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Unilever

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.